ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία ΝΔ για την οικονομία -Εκτάκτως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για ενημέρωση

Για ανησυχητικά μηνύματα που εκπέμπει η ελληνική οικονομία, παρά τους πανηγυρισμούς Τσίπρα κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η χώρα παραμένει εκτός αγορών η ΝΔ καταγγέλλει την «ανίκανη και τυχοδιωκτική κυβέρνηση η οποία φτωχοποιεί καθημερινά τους πολίτες και κρατά καθηλωμένη την ελληνική οικονομία» όπως τονίζει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαριθμεί τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης της ΔΕΗ, το απαγορευτικό κόστος δανεισμού, το χρέος που διογκώνεται και το «κραχ» στις τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο. Αυτή η τελευταία εξέλιξη, οδήγησε μάλιστα εκτάκτως το απόγευμα τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και τους τομεάρχες Χρ. Σταϊκούρα και Κ. Σκρέκα στα γραφεία της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να έχουν επίσημη ενημέρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Τα μηνύματα που εκπέμπει η ελληνική οικονομία είναι πλέον ανησυχητικά.

Η Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις χώρες που πέρασαν οικονομική κρίση είναι η μόνη που παραμένει εκτός αγορών. Τίποτα δεν προμηνύει ότι θα αποκαταστήσει σύντομα την αξιοπιστία της παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα για τη δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Η εξέλιξη αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Οφείλεται σε μια ανίκανη και τυχοδιωκτική κυβέρνηση η οποία φτωχοποιεί καθημερινά τους πολίτες και κρατά καθηλωμένη την ελληνική οικονομία.

Δυστυχώς η ανικανότητα αυτή αντικατοπτρίζεται παντού:

  • Στη ΔΕΗ η οποία αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης,
  • στο κόστος δανεισμού της χώρας που παραμένει απαγορευτικό,
  • στις επενδύσεις που διαρκώς υπονομεύονται,
  • στο ιδιωτικό χρέος που συνεχώς διογκώνεται και πνίγει τους Έλληνες,
  • και βέβαια στην ανεπάρκεια της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,

την οποία, με εντολή του προέδρου της Ν.Δ., επισκέφθηκαν εκτάκτως το απόγευμα ο αντιπρόεδρος κ. Κ. Χατζηδάκης και οι τομεάρχες κ. Χρ. Σταϊκούρας και Κ. Σκρέκας για να έχουν επίσημη ενημέρωση σχετικά με όσα συμβαίνουν στον χώρο ευθύνης της.

Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια περίοδο πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Για να ξεφύγει από το σημερινό της τέλμα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή με μια ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας».

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ