Ξημερώματα Δευτέρας του Πάσχα στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου και δύο Ρομά, έχοντας πιει αρκετά παραπάνω λόγω… της ημέρας, ξεκίνησαν να παρενοχλούν τρεις κοπέλες. Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν αρχικά με ασελγείς πράξεις προς τις αδερφές, ωστόσο, το περιστατικό κατέληξε σε ένοπλη ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Ρομά με τη χρήση σωματικής βίας και υπό την απειλή πιστολιού τελικά λήστεψαν τις τρεις κοπέλες, αφαιρώντας τους χρηματικό ποσό. Ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και εστάλη αστυνομική δύναμη προκειμένου να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Στο σημείο έσπευσε και πλήρωμα της ΟΠΚΕ για να συμβάλει στις προσπάθειες των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης.

Τελικά, οι δύο δράστες μετά από λίγη ώρα εντοπίστηκαν, όμως, δεν παραδόθηκαν αλλά προσπάθησαν να διαφύγουν της σύλληψης. Ο ένας επιβιβάστηκε σε όχημα, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να παρασύρει τους αστυνομικούς, καταφεύγοντας να διαφύγει της σύλληψης. Ο δεύτερος δεν είχε την ίδια τύχη και οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια.

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι η μία από τις τρεις αδερφές είναι ΑΜΕΑ.