ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%

Με 18,2% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, καθώς καταγράφει ποσοστό 40,1% με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ξεπερνάει το 21,9%, σύμφωνα με νέα πανελλαδική έρευνα της MRB.

Επίσης, το 66% εκτιμάει ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 75,3% των ερωτηθέντων φοβάται μια έξαρση της πανδημίας στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 40,1%  και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 3,8%, η ΜέΡΑ 25 με 2,8% και η Χρυσή Αυγή με 1,5%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 13,2%, καθώς το 8% αναφέρει ότι «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» και το 5,2 πως θα ρίξει ψηφοδέλτιο «Λευκό-Άκυρο-Αποχή».

Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 65,3% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 15,3%, ενώ στην επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 6,6%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 5,2% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7,5%.

Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%

Στο ερώτημα «ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης ΝΔ;» το 47,5% απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι».

Διαφήμιση

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 43,4% απαντά η ΝΔ, το 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 17,8% κανένα κόμμα, ενώ στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 45,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 33,1% απαντά ΝΔ.

Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%

Ως προς τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 45,6% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 26,3%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%

Στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου», υπερτερεί η ΝΔ με 44,3% έναντι 21,2 του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%

Στο ποια είναι τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας οι πολίτες απαντούν:  Ανεργία με 49,3%, Μεταναστευτικό / Προσφυγικό / Οικονομικοί μετανάστες με 39,5%, Υγεία / Περίθαλψη με 32,8%, Οικονομική ανάπτυξη με 30,2% και πανδημία  με 29,9%.

Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%

Το 75,3% των ερωτηθέντων φοβάται μια έξαρση της πανδημίας στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το 63,4% ανησυχεί με την πιθανότητα να ασθενήσει προσωπικά ή να ασθενήσει κάποιο μέλος της οικογένειας, κυρίως ηλικιωμένοι. Επίσης, το 62,1% των πολιτών απαντά ότι «το εισόδημα του νοικοκυριού έχει ήδη μειωθεί λόγω της πανδημίας» και «το εισόδημα του νοικοκυριού θα μειωθεί λόγω της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%

Επίσης, το 62,1% των πολιτών απαντά ότι «το εισόδημα του νοικοκυριού έχει ήδη μειωθεί λόγω της πανδημίας» και «το εισόδημα του νοικοκυριού θα μειωθεί λόγω της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα».

Στο ερώτημα «Πόσο πιθανό θεωρείται ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», οι πολίτες με ποσοστό 66% απαντούν «πολύ» και «αρκετά».

Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%

Να σημειωθεί ότι η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε 17-25 Ιουνίου σε 2000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ