ΜΕΓΑΡΑΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετος με την απλή αναλογική ο Γρηγόρης Σταμούλης

Ξεκάθαρη θέση κατά της εφαρμογής της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικες εκλογές πήρε απόψε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του.

Η συζήτηση αφορά θέμα σχετικό με την προώθηση του “Κλεισθενη 1” από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών. Για Αντιμεταρυθμιση και νόμο έκτρωμα έκανε λόγο ο Γιάννης Μαρινακης εκφράζοντας και αυτός την αντίθεση του στο νόμο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπερδελης μίλησε για μια νομοθετική πρόταση που ξεκάθαρα δεν προσδιορίζει και δεν αυξάνει τα ποσοστά των ΚΑΠ ώστε οι Δήμοι να έχουν οικονομική αυτοτέλεια, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να είναι έρμαιο του εκάστοτε υπουργού που θα θέλει να πολιτευθει στην περιοχή.

Βάζοντας σπουδαία ζητήματα σχετικά με την νέα νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης ο κ. Μπερδελης προβλημάτισε το σώμα δηλώνοντας και πάλι ότι η Ελλάδα της Αποκεντρωσης είναι η πραγματική Ελλάδα της Δημοκρατίας.

Κλείνοντας εξέφρασε την βεβαιότητα πως ένα νομοθετικό εγχείρημα που δεν έχει την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων αλλά και των Δήμων θα αποτύχει.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ