ΤΟΠΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη «Κοινωφελή Εργασία» σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Φυλή

katharismos oikopedouΚαταρτίστηκε νέος πίνακας με τις Υπηρεσίες του Κράτους, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), τα Ν.Π.Δ.Δ. και τα Μη Κερδοσκοπικά Κοινωφελή Ν.Π.Ι.Δ., που έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν άτομα για να παράσχουν «κοινωφελή εργασία». Μέσα στη λίστα περιλαμβάνονται οι δήμοι Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Φυλής και Μεγαρέων, οι οποίοι θα προσλάβουν προσωπικό σε διάφορους τομείς και κυρίως στις υπηρεσίες πρασίνου και καθαθαριότητας Η απόφαση υπογράφεται από τους τ. Υπουργούς Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο, Υγείας Μάκη Βορίδη, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πάντως θα οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες προκήρυξης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, καθώς η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδιώκει την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επανεξέταση του συνόλου των προγραμμάτων που είχε σχεδιάσει η απελθούσα. Στόχος της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού για θέματα ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου είναι να μην διακοπεί η υλοποίηση των δράσεων που ήδη έχουν εγκριθεί και έχουν ανακοινωθεί, παρότι εκτιμάται ότι απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις. Ειδικά βέβαια στο θέμα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, χιλιάδες άνεργοι αναμένουν εδώ και μήνες την ενεργοποίησή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απελθούσα κυβέρνηση το είχε εξαγγείλει από τον Σεπτέμβριο και πλέον απαιτείται μόνο μια υπογραφή για την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων και την έναρξη των προσλήψεων σε δήμους και φορείς του δημοσίου 52.000 ανέργων.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να διευκρινιστεί εάν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στην κοινωφελή εργασία θα εμπεριέχουν τη χρονική επέκταση του προγράμματος, καθώς η κ. Αντωνοπούλου τάσσεται υπέρ της μεγαλύτερης διάρκειας στα προγράμματα, ώστε να δίνεται στους ανέργους η δυνατότητα να προγραμματίζουν τη ζωή τους και να μην αντιμετωπίζουν την εργασία ως ένα μικρό διάλειμμα. Ειδικά στους μακροχρόνια ανέργους ή στους ανέργους σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Στον πίνακα παρακάτω φαίνονται που θα γίνουν προσλήψεις μέσω κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της Δυτικής Αττικής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δήμος Ασπροπύργου: Υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου κ.λπ.

Δήμος Ελευσίνας: Διάφοροι τομείς

Δήμος Μεγαρέων: Τομείς καθαριότητας, κήπων & γενικών καθηκόντων

Δήμος Φυλής: Διάφοροι τομείς

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ