ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Προσπάθειες ώστε το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο στα τέλη Σεπτεμβρίου, για να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπουν το άρθρο 106β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα, καταβάλλει η διοίκηση της εταιρείας.

Στο μεταξύ, την επόμενη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της μητρικής εταιρείας Νεώριων ΑΕ κατά την οποία αναμένεται να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την αρχική πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης προβλεπόταν απλά η εκλογή ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου προς αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Κοκκάλα που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο.

Ωστόσο, μετά από αίτημα της κυπριακής FEYTEAHoldings, στην οποία έχει περάσει το 52% της εταιρείας βάσει της συμφωνίας με την Onex προστέθηκαν και επιπλέον θέματα όπως η εκλογή νέου ΔΣ και η συζήτηση και λήψη αποφάσεων που έχουν να κάνουν με τη δημοσίευση ισολογισμού και το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτή τη στιγμή στα Ναυπηγεία βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις παράλληλες διαδικασίες. Πρώτον ο νομικός και οικονομικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων (duediligence) της Ναυπηγεία Ελευσίνας που έχει ζητήσει ο αμερικανικός οργανισμός DFC για να συμμετάσχει στην επένδυση της Onex. Δεύτερον η προετοιμασία των οικονομικών εκθέσεων για την προηγούμενη χρήση. Τρίτον η προετοιμασία του σχεδίου εξυγίανσης.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών σημειώνουν πως γίνονται όλες οι προσπάθειες ώστε στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου να έχει υποβληθεί το σχέδιο εξυγίανσης. Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και το duediligence.

Σημειώνεται πως στα τέλη αυτού του μήνα λήγει και η τελευταία παράταση που έχει δοθεί στο πρόγραμμα του πολεμικού ναυτικού, από το οποίο αυτή τη στιγμή πληρώνονται η μισθοδοσία και το κόστος λειτουργίας των Ναυπηγείων.

Στόχος της Onex είναι με την κατάθεση του σχεδίου και εφόσον έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση των βασικών πιστωτών, να ξεκινήσει και ουσιαστικά η νέα σελίδα για τα Ναυπηγεία. Οι επενδύσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη 15ετία, ενώ η εταιρεία αναμένεται να επικεντρωθεί στην αμυντική βιομηχανία και στην κατασκευή και επισκευή πολεμικών πλοίων, ενώ βάρος θα δοθεί και σε συγκεκριμένους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας όπως τα πλοία μεταφοράς LNG.

Πηγή
Capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ