ΕΛΛΑΔΑ

Αντί για πρόστιμο… υποχρεωτική πρόσληψη για ανασφάλιστους

idiotikostomeas (1)

Ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι εξετάζεται να δοθεί κίνητρο σε ανασφάλιστους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τους εργοδότες τους στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της «μαύρης» εργασίας στην αγορά.

Οι εργοδότες, είπε ο κ. Κατρούγκαλος, είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν ακόμη και με SMSτις προσλήψεις που κάνουν στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».​

Σκεφτόμαστε,συμπλήρωσε, «να αντικατασταθεί η επιβολή προστίμου στους εργοδότες για αδήλωτους εργαζόμενους με την υποχρέωσή τους να προσλαμβάνουν τους ανασφάλιστους με επίσημη σύμβαση. Με τον τρόπο αυτό ο αδήλωτος εργαζόμενος θα έχει κάθε λόγο να καταγγείλει ότι απασχολείται ανασφάλιστος καθώς θα γνωρίζει ότι ο εργοδότης του θα υποχρεωθεί να τον προσλάβει με πλήρη σύμβαση».

Σε υποχρεωτική πρόσληψη του αδήλωτου εργαζόμενου, αντί των προστίμου (10.500 ευρώ) θα υποχρεώνονται οι εργοδότες εάν εντοπιστούν η καταγγελθούν να απασχολούν αδήλωτο στο ΙΚΑ προσωπικό.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ