ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Αντιδράσεις από τον Δήμο Καλαμάτας για την επιλογή του ΔΣ της “Ελευσίνα 2021 Α.Ε.”

Η μεγάλη όντως επιτυχία του Δήμου Ελευσίνας να επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 δεν άφησε ευχαριστημένους πολλούς και δη τις ανταγωνίστριες πόλεις.

Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσε ο Δήμος Καλαμάτας και με καινούρια ανακοίνωσή του σχολιάζει αφήνοντας αιχμές για μεροληπτική μεταχείριση της υποψηφιότητας της Ελευσίνας απο άτομο το οποίο ήταν μέλος της επιτροπής επιλογής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και στη συνέχεια ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρίας “Ελευσίνα 2021”.

Αυτός είναι ο κος Τροχόπουλος ο οποίος ήταν το ένα απο τα δυο μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οπου είχε οριστεί απο την Ελληνική Κυβέρνηση που ορίζει 2 μέλη όταν διαγωνίζονται πόλεις της.

Σε επικοινωνία που είχαμε με εκπρόσωπο του Δήμου της Ελευσίνας, υποστηρίχθηκε πως η επιλογή του κου Τροχόπουλου δεν εγείρει κανένα πρόβλημα καθώς αυτό δεν είναι ασυμβίβαστο με την προηγούμενη ιδιότητά του.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κο Νίκα, ο ίδιος κριτίκαρε αρνητικά τις παραπάνω εξελίξεις αφήνοντας υπόνοιες για τον τρόπο της επιλογής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Παρακάτω μεταφέρουμε την Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας:

Αντιδράσεις από τον Δήμο Καλαμάτας για την επιλογή του ΔΣ της “Ελευσίνα 2021 Α.Ε.”
Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας

“Πληροφορηθήκαμε ότι ο Γιάννης Τροχόπουλος, μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της «Ελευσίνα 2021 Α.Ε.».

Ο κ. Τροχόπουλος ήταν ένα από τα δύο μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής επιλογής, που είχαν ορισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση (κάθε Κυβέρνηση ορίζει δύο μέλη, όταν διαγωνίζονται πόλεις της).

Τι να πούμε…

Και εις ανώτερα!

Κατά τ’ άλλα, όλα γίνονται αντικειμενικά και αξιοκρατικά.”

Ε.Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ