ΤΟΠΙΚΑ

Απέρριψε ίδρυση πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας στον κόλπο Αλκυονίδων Δήμου Μάνδρας το ΠΕ.ΣΥ.

ydatokalliergeiaΤο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, απέρριψε ομόφωνα τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στην ίδρυση πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας ετήσιας δυναμικότητας 230 τόνων θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων της εταιρείας Ιχθυοκαλλιέργειες Αττικής σε θαλάσσια έκταση 20 στρεμμάτων στη θέση Ακρωτήριο Πούντα κόλπου Αλκυονίδων Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Αντιθέτως, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρου σε υποβολή πρότασης συγχρηματοδότησης στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE 2014-2020, το οποίο αποτε λεί το χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με την εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κ. Ερμίνας Κυπριανίδου, η συμμετοχή της Περιφέρειας σχετίζεται με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εξοικονόμηση ενέργειας στα νοικοκυριά και στην πιλοτική εγκατάσταση συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες. Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα υλοποιηθούν σε τρεις Δήμους της Αττικής και θα πλαισιωθούν από παρόμοιες δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι βασικές δράσεις του Έργου στις οποίες προτείνεται να εμπλακεί η Περιφέρεια Αττικής είναι:

α. Διοργάνωση φόρουμ διαλόγου με εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την προώθηση καλών πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας, την προώθηση στην αγορά οικολογικών-καινοτόμων και οικονομικών ηλεκτρικών συσκευών, στη διαμόρφωση προτάσεων θεσμικού χαρακτήρα κ.α.

β. Δημιουργία κινητού χώρου επίδειξης πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας που θα φιλοξενείται σε κεντρικές πλατείες Δήμων της Αττικής.

γ. Δημιουργία και διανομή εκπαιδευτικού υλικού για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής.

δ. Δημιουργία και προβολή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ με τα μηνύματα που επιδιώκει να επικοινωνήσει το Έργο.

«Κατά» ψήφισαν η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», η «Ελληνική Αυγή για την Αττική» και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ». Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σκοπιμότητα για την υποβολή πρότασης Συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στο πρόγραμμα LIFE για το Περιβάλλον -Ατμοσφαιρική Ρύπανση- Αιθαλομίχλη, αφού η Περιφέρεια Αττικής έχει τη συναρμοδιότητα να κάνει ελέγχους σε ό,τι αφορά τη ρύπανση της ατμόσφαιρας από την καύση βιομάζας, με αποτέλεσμα μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα να ανταποκριθεί καλύτερα στον ρόλο της, αποκτώντας παράλληλα και τον κατάλληλο εξοπλισμό. «Κατά» ψήφισαν η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», η «Ελληνική Αυγή για την Αττική» και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ». Ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική» κ. Γιάννης Σγουρός συνεχάρη τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για τις ολοκληρωμένες εισηγήσεις και παρουσιάσεις για τη συμμετοχή της περιφέρειας στο πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ