ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Αντιμέτωποι με ατελείωτες ουρές και απίστευτη ταλαιπωρία βρίσκονται οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που προσέρχονται στο γκισέ των σταθμών για να προμηθευτούν τη νέα ηλεκτρονική κάρτα για τις μετακινήσεις τους.

Δεδομένου μάλιστα ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την εκπνοή του μήνα και οι χάρτινες κάρτες απεριορίστων διαδρομών λήγουν και θα πρέπει απαραιτήτως να αντικατασταθούν από τις νέες ηλεκτρονικού τύπου, η προσέλευση του κόσμου είναι ακόμα μεγαλύτερη με αποτέλεσμα η αναμονή να φτάνει σε κεντρικούς σταθμούς ακόμα και τις τρεις ώρες.

 

Ειδικά στο Σύνταγμα όπου γίνεται και η μετεπιβίβαση των επιβατών οι ουρές είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς υπολογίζεται ότι ουρές 100 ατόμων σχηματίστηκαν στα εκδοτήρια.

Χθες, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σε μια ένδειξη αναγνώρισης της ταλαιπωρίας που υφίσταται το επιβατικό κοινό ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες και εκτίμησε ότι δε θα χρειαστεί να υπάρξει άλλη ταλαιπωρία, γιατί αυτές οι κάρτες εκδίδονται άπαξ και κάθε μήνα θα χρειάζεται μόνο η φόρτιση τους στα μηχανήματα (με την αγορά δηλαδή νέων διαδρομών).

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα δοθεί παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα συγκεκριμένα εκδοτήρια του δικτύου της ΣΤΑΣΥ.

Ανακοίνωσε ταυτόχρονα νέα παράταση από τις 10 Νοεμβρίου στις 15 Νοεμβρίου στην εναλλακτική διαδικασία έκδοσης καρτών, αυτή δηλαδή που γίνεται με την κατάθεση ανοικτών φακέλων σε όλα τα εκδοτήρια και την αποστολή τους με το ταχυδρομείο στα σπίτια τους μέσα σε δύο – τρεις ημέρες.

 

Οι επιλογές των επιβατών σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Κάποιος μπορεί να αγοράσει πολλαπλό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket). Το αρχικό κόστος αγοράς ανέρχεται στα 4,5 ευρώ (κατ’ ελάχιστον) και προσφέρει το ημερήσιο εισιτήριο (χρήση σε όλα τα μέσα για ένα 24ωρο). Παράλληλα, κανείς μπορεί να αγοράσει το εισιτήριο των 22 ευρώ που αντιστοιχεί σε διαδρομές τριών ημερών μεταξύ των οποίων και μία διαδρομή από/προς το αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια μπορεί κανείς να «γεμίσει» το πολλαπλό εισιτήριο με μονάδες αλλά όχι με ένα μεμονωμένο εισιτήριο. Το ATH.ENA Ticket προσφέρει τη δυνατότητα επαναφόρτισης με 5 μεμονωμένα εισιτήρια (αξίας 7 ευρώ) ή με 10 μεμονωμένα εισιτήρια (14 ευρώ) στο πακέτο των οποίων παρέχεται ένα δωρεάν.

Απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Τι ισχύει για την απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card)

Το αρχικό κόστος αγοράς της ανέρχεται τουλάχιστον στα 7 ευρώ. Πρέπει δηλαδή κανείς να αγοράσει το πακέτο των 5 εισιτηρίων. Η διαφορά με το ATH.ENA Ticket είναι ότι η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα προσφέρει τη δυνατότητα επαναφόρτισης ακόμη και ενός εισιτηρίου 1,40 ευρώ. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με το ATH.ENA Ticket, η ATH.ENA Card είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποθηκεύει και χρηματική αξία, όχι μόνο προϊόντα. Αυτή την κάρτα μπορεί κανείς να την κρατήσει για όλη του τη ζωή χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την αντικαταστήσει.

Πώς και πού μπορώ να υποβάλει κανείς τον φάκελο για την έκδοση μηνιαίας ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών

Στον φάκελο (μεγέθους Α4) πρέπει να τοποθετηθούν φωτοτυπία της υφιστάμενης χάρτινης κάρτας απεριορίστων διαδρομών, φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον ΑΜΚΑ, πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας και εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από την ιστοσελίδα www.athenacard.gr. Σύμφωνα με επισημάνσεις εκδοτών, ενώ απαιτείται από τους επιβάτες να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο το οποίο να πιστοποιεί τον ΑΜΚΑ, σε περίπτωση που η διαδικασία γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μπορεί ο επιβάτης απλώς να συμπληρώσει τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Πάνω στον φάκελο που θα κατατεθεί θα πρέπει να αναγράφονται το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα. Στη συνέχεια ο φάκελος παραδίδεται ανοιχτός σε οποιονδήποτε σταθμό των γραμμών 1, 2, 3 του μετρό (ηλεκτρικός και μετρό) χωρίς αναμονή για την έκδοση της κάρτας.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ