ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Απαγορευτική η διάβαση σε πεζοδρόμια της Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι

Σκαστές” περιπτώσεις μη ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών και οχημάτων έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο (28 Σεπτεμβρίου) ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, επικεφαλής των “Πολιτών σε Δράση”. 

Οι ερωτήσεις του στο Δ.Σ. είχαν ως στόχο να αναδείξουν πτυχές του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κεντρικό Χαϊδάρι, αλλά και του ιδιαίτερα σημαντικού προβλήματος της ασφαλούς κίνησης των πεζών στα πεζοδρόμια, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου και να δοθούν λύσεις.

Συγκεκριμένα:

1. Το πεζοδρόμιο επί της Λεωφόρου Καβάλας από το ύψος του Κωτσόβολου, μέχρι το ύψος της Θερμοπυλών (στο φανάρι).

Η διάβαση στο πεζοδρόμιο είναι εντελώς απαγορευτική αφού τα καθέτως παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν αφήνουν σπιθαμή πεζοδρομίου για τους πεζούς. Έτσι αυτοί αναγκάζονται με κίνδυνο της ζωής τους να κατεβαίνουν στη Λεωφόρο Αθηνών, που σημειωτέον είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Είναι ευτύχημα που δεν υπάρχουν ακόμη από αυτό το λόγο, πεζοί θύματα (η φωτογραφία είναι αποκαλυπτική).

2. Το ίδιο συμβαίνει αν θελήσουμε να κυκλοφορήσουμε στο Χαϊδάρι με το αυτοκίνητό μας, που επίσης δεν είναι εύκολο. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους, που εμποδίζουν τη αμφίδρομη ροή των αυτοκινήτων. Ειδικά τις στιγμές που κυκλοφορούν και τα λεωφορεία η κατάσταση περιπλέκεται και δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος, τα κορναρίσματα, οι φωνές, οι διαπληκτισμοί και ο εκνευρισμός παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στις εξής περιπτώσεις:

  • Στο ύψος της Εθνικής τράπεζας, που τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες υπάρχει στάθμευση αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα της οδού Καραϊσκάκη.
  • Στους δρόμους Ηπείρου, Πλαστήρα, Δαβάκη και γενικά στις οδούς όπου στρίβει το λεωφορείο, η παράνομη στάθμευση ακόμη και πάνω στους “κώνους” απαγόρευσης στάθμευσης, καθιστά αδύνατη την κίνηση των λεωφορείων.
  • Στην έξοδο προς την Ιερά οδό, στο ύψος του Μετρό, η κίνηση γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση, μιας και τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα εμποδίζουν την ροή και των δυο λωρίδων κυκλοφορίας.

 

Ο δήμαρχος κ. Μιχ. Σελέκος, αναγνώρισε ότι όντως υπάρχουν τα προβλήματα αυτά και υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπιστούν μέσα από ένα συνολικό σχέδιο που θα επεξεργαστεί ο Δήμος Χαϊδαρίου, αναφορικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την ασφαλή διάβαση των πεζών στα πεζοδρόμια

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ