ΑΠΟΨΕΙΣΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο: Μήπως πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια;

Γράφει ο Ευάγγελος Λιάκος *

Για την απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων άνω των 3,5Τ στο παράπλευρο οδικό δίκτυο: Μήπως πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια;

Από τη μία οραματιζόμαστε την περιοχή ως διεθνές διαμεταφορικό κέντρο, με την αντίστοιχη ποιότητα ζωής και από την άλλη δεν υπάρχει η κατάλληλη οδική υποδομή για την κυκλοφορία των φορτηγών.
Μεγάλο μέρος της οικονομίας στο Θριάσιο Πεδίο και στη Δυτική Αττική ειδικότερα, βασίζεται στον τομέα των μεταφορών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συνήθη προχειρότητά της, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά κατώτερη των περιστάσεων, καθώς ο νόμος 4388/2016 (Νόμος Σπίρτζη) που έθεσε σε εφαρμογή, όχι μόνο προβλήματα δεν έλυσε αλλά δημιούργησε περισσότερα. Αυτό διότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μελέτη και πρόβλεψη για το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5Τ στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, πανελλαδικά.

Για το λόγο αυτό διαμαρτυρηθήκαμε χθες κάτοικοι, επιχειρήσεις και επαγγελματίες οδηγοί στη Γέφυρα Ασπροπύργου στη ΝΕΟΑΚ.


Απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο: Μήπως πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια;Εξυπακούεται ότι θέλουμε να κινούμαστε με ασφάλεια στους δρόμους της πόλης μας, συγχρόνως όμως αντιλαμβανόμαστε και την ανάγκη να λειτουργούν απρόσκοπτα οι γειτονικές επιχειρήσεις και η οικονομία που στηρίζεται πάνω σε αυτές.

Είναι αναγκαία η αναστολή της εφαρμογής του νόμου, μέχρι να ολοκληρωθούν τα αναγκαία έργα υποδομής που θα ενισχύουν την ισορροπία μεταξύ επιχειρηματικής δραστηριότητας και βιοτικού επιπέδου της τοπικής κοινωνίας.

Μια αποτελεσματική εκπροσώπηση του Θριασίου Πεδίου με αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να επιταχύνει την ολοκλήρωση των υποδομών αυτών και την αποφυγή τέτοιων αδιεξόδων. Αδιεξόδων κατά τα οποία ένας νόμος ουσιαστικά ακυρώνεται επειδή δεν έχει δοθεί ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες οδηγούς, πέρα από ένα νέο “χαράτσι” των 50€ για τις προσωρινές άδειες διέλευσης.


Ο Ευάγγελος Γ. Λιάκος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και Πολιτευτής της ΝΔ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ