ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας για οχήματα βάρους άνω των 3,5 τόνων στους δρόμους του Ασπρόπυργου

Όροι και δικαιολογητικά για έκδοση άδειας διέλευσης

Στη σήμανση απαγόρευσης κυκλοφορίας για οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στους δρόμους της πόλης προχωρά ο Δήμος Ασπρόπυργου.

Σε εφαρμογή των νόμων 3769/2017 και 4388/2016, που θέσπισε την απαγόρευση χρήσης συγκεκριμένων δρόμων από φορτηγά και άλλα μεγάλα οχήματα, για λόγους οδικής ασφάλειας, αποτροπής της επιβάρυνσης και υποβάθμισης του οικιστικού περιβάλλοντος και αποφυγής της έντονης καταπόνησης και ταχείας φθοράς του οδικού δικτύου, ο Δήμος Ασπροπύργου, τις επόμενες ημέρες θα τοποθετήσει τις σχετικές απαγορευτικές πινακίδες, στο οδικό δίκτυο του Δήμου.

Συγκεκριμένα, αναφέρουμε τα δικαιολογητικά, για την έκδοση άδειας διέλευσης, των πέντε κατηγοριών που είναι τα κάτωθι:

• Για μόνιμο κάτοικο Δήμου που είναι όμορος του οδικού άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση ή τέμνονται τα όρια του Δήμου με τον οδικό άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση και δεν υπάρχει εναλλακτική όδευση προσέγγισης.
Δικαιολογητικά:
– Βεβαίωση του Δήμου Μόνιμης Κατοικίας.
– Βεβαίωση καταβολής τελών Οχήματος.
– Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος.

• Για όποιον εκτελεί Δημόσιο έργο σε Δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση ή τέμνονται τα όρια του Δήμου με τον οδικό άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση και δεν υπάρχει εναλλακτική όδευση προσέγγισης.
Δικαιολογητικά:
– Σύμβαση με την αναθέτουσα αρχή του έργου και έγγραφο επικυρωμένο από αυτήν, στο οποίο θα αναφέρονται τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων και μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση του έργου καθώς και η χρονική διάρκεια χρήσης τους με βάση το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου και το είδος εργασιών.
– Βεβαίωση καταβολής τελών Οχήματος.
– Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος.

• Για όποιον εκτελεί Ιδιωτικό έργο σε Δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση ή τέμνονται τα όρια του Δήμου με τον οδικό άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση και δεν υπάρχει εναλλακτική όδευση προσέγγισης.
Δικαιολογητικά:
– Άδεια δόμησης και τη Σύμβαση ανάθεσης εκτέλεσης ιδιωτικού έργου.
– Βεβαίωση καταβολής τελών Οχήματος.
– Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος.

• Για όποιον έχει έδρα της επιχείρησης, υποκατάστημα, εργοστάσιο ή αποθήκη σε Δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση ή τέμνονται τα όρια του Δήμου με τον οδικό άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση και δεν υπάρχει εναλλακτική όδευση προσέγγισης.
Δικαιολογητικά:
– Αντίγραφο εντύπου Ε1 (ή έντυπο Ν) και καταστατικό της επιχείρησης από το οποίο προκύπτει η έδρα ή σχετικά δικαιολογητικά έγγραφα για τις λοιπές περιπτώσεις.
– Βεβαίωση καταβολής τελών Οχήματος.
– Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος.

• Για όποιον κατέχει αγροκτηνοτροφική έκταση και χρησιμοποιεί οχήματα αγροτικής χρήσης ή τροχήλατα μηχανήματα σε Δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση ή τέμνονται τα όρια του Δήμου με τον οδικό άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση και δεν υπάρχει εναλλακτική όδευση προσέγγισης.
Δικαιολογητικά:
– Βεβαίωση Δήμου στην οποία αναγράφεται ότι, η θέση της έκτασης βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων του.
– Βεβαίωση καταβολής τελών Οχήματος.
– Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος.

Επίσης, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, τα οχήματα μεταφοράς μαθητών και τα τουριστικά λεωφορεία.

Οι αιτήσεις για την έκδοση άδειας διέλευσης, υποβάλλονται στη Διεύθυνση Λειτουργίας Συντήρησης και Εκμετάλλευσης Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών που βρίσκεται στη διεύθυνση Πανόρμου 70, στην Αθήνα 11523, τηλέφωνο: 210 6999400, Φαξ: 210 6927640 και ηλεκτρονική διεύθυνση: eyed.lsep@ggde.gr

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ