ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου Ν. Μελετίου επι του επικείμενου hotspot στην Γκορυτσά

Του Βασιλείου Καραμπούλα

Τρίτη 31/05/2016,  Ώρα 09.00 π.μ.

 Αποθήκη Λυόμενων και Τροχόσπιτών του ΥΠΟΜΕΔΙ/ΥΠΕΚΑ, Λεωφόρος Νάτο Ασπροπύργου, απέναντι από τα σφαγεία.

Λεωφόρος Νάτο/Ειρήνης. Η μία ζώνη του δρόμου κλεισμένη με κώνους και ταινία σήμανσης δημοσίων έργων. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα το ένα πίσω απ’ τ΄ άλλο στην δεξιά πλευρά. Κόσμος πολύς. Μία υδροφόρα του Δήμου κωλωμένη διαγώνια λίγο πιο πέρα από την είσοδο, και ένα Γκρέιντερ, κωλωμένο οριζόντια, καλύπτοντας την είσοδο των εγκαταστάσεων. Ελληνικές σημαίες, σημαίες ποντιακών συλλόγων, επιγραφές με συνθήματα. Ένας εμφανέστατα συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου, εμποδίζοντας να μπει μέσα οποιοσδήποτε, πέραν των φυλάκων των εγκαταστάσεων. Πλαστικές καρέκλες παντού, λίγα σιδερένια τραπέζια, και μία μεγάλη πρόχειρη τέντα, καλυμμένη δεξιά και αριστερά για να εμποδίζει τον ήλιο, μα και τον ανοιξιάτικο αέρα και κρύο τα βράδια, όπως επιβάλλει το μικροκλίμα της περιοχής. Στα δεξιά, μια μικρή καντίνα να εξυπηρετεί τις βασικές διατροφικές ανάγκες των ‘καταληψιών’ που ξημεροβραδιάζονται εκεί πέρα. Παρακάτω, χημικές τουαλέτες, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Άνθρωποι φρέσκοι, που μόλις ξύπνησαν, έχοντας κοιμηθεί λίγες μόνο ώρες, και άλλοι σπασμένοι εντελώς από την αϋπνία, πηγαίνοντας το ‘σερί’.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύγου, Νικόλαος Μελετίου, εξ’ όψεως σου δίνει την αίσθηση πως, δεν κοιμάται παραπάνω από τρεις ώρες την ημέρα.

Βασίλειος Καραμπούλας: Καλημέρα σας κ. Δήμαρχε. Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να μιλήσουμε.

Δήμαρχος Ασπροπύργου: Καλημέρα, Βασίλη! Σε ευχαριστώ θερμά, για την ευκαιρία να πούμε, πάρα πολλά πράγματα, που δεν χωρούν, ούτε σε μια τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε σε ένα Ψήφισμα, που εκ των πραγμάτων είναι συνοπτικό – περιληπτικό, αναφορικά με τους λόγους που μας οδήγησαν σ΄ αυτής της μορφής την κινητοποίηση.

ΒΚ: Καταρχάς θα ήθελα να σας ενημερώσω πως στην προσπάθεια μας να έρθουμε όσο περισσότερο διαβασμένοι γίνεται για την συνέντευξη μας, δεν βρήκαμε ιδιαίτερο υλικό ενημέρωσης στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Έτσι τον κύριο μας οδηγό, επί της ουσίας, αποτέλεσε το Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου και το Δελτίο Τύπου, τα οποία και βρήκαμε αναρτημένα στην σελίδα σας στο facebook. Οπότε ευχόμαστε να μην σας κουράσουμε, επαναλαμβάνοντας πράγματα που ήδη έχετε δηλώσει και γνωρίζουμε. Όμως για μας το υλικό αυτό αποτελεί έναν καλό οδηγό για την συζήτηση μας.

ΔΑ: Ξέρετε, υπάρχουν κι άλλα, που ακόμη δεν είπαμε, δεν γράψαμε, και μια Συνέντευξη για διαδικτυακό μέσο, μας δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που θέλω να προσθέσουμε, στα δεκάδες αμείλικτα ερωτήματά μας, προς πάντα αρμόδιο, και δράττομαι της ευκαιρίας να το θέσω: Ξέρουν, αλήθεια, πόσα μέτρα απέχει ο «κατάλληλος» για “hot spot” χώρος, από τις εγκαταστάσεις της Ε.Μ.Α.Κ; της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, που όλοι έχουμε θαυμάσει – αναγνωρίσει την προσφορά της, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό! Ποιοι είναι αυτοί, λοιπόν, οι οποίοι κλείνουν τα μάτια, στην υποθετική – απευκταία πιθανότητα, κάποιοι εκ των απελπισμένων φιλοξενούμενων του “hot spot”, να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκεια και την απελπισία τους, σε βάρος των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, μιας τέτοιας Μονάδας; Γι΄ αυτό, κ. Καραμπούλα, το ευχαριστώ που σας απηύθυνα, δεν έχει αφετηρία μόνο την ευγενική ανταπόκρισή μου, στην πρόσκλησή σας, αλλά τη σιγουριά μου πως, όποιος διαβάσει τη συζήτησή μας, θα μορφώσει ολοκληρωμένη άποψη, για τους λόγους που οδηγούν την αντίδρασή μας.

ΒΚ: Δεύτερον και τελευταίον, προτού αρχίσουμε, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως αυτός που έχετε μπροστά σας και σας παίρνει συνέντευξη, κάτοικος και δημότης Ασπροπύργου, δεν ψήφισε τον Συνδυασμό σας «Ασπρόπυργος Ώρα Ευθύνης», οπότε να προετοιμαστείτε, στην πορεία, για κλιμακούμενα σκληρές ερωτήσεις.

ΔΑ: Η επισήμανσή σου, Βασίλη, κάνει διπλή την πρόκληση αλλά και το κίνητρο, να απαντήσω απόλυτα ξεκάθαρα, σε όσα θα μου θέσεις. Διότι, θέλω να ξέρεις πως, επιθυμώ να σε πείσω, όπως και όλους όσοι δεν τίμησαν το Συνδυασμό μας, πως αξίζαμε την εμπιστοσύνη σας, γιατί, ό,τι λέμε το εννοούμε, ό,τι δεσμευτήκαμε -δημόσια- το τηρούμε χωρίς παρέκκλιση. Κυρίως, όμως, επιθυμώ να αντιληφθείτε ότι, αξίζει να συμμετέχετε στους αγώνες μας για την πόλη. Παράλληλα, πρέπει να σου πω ότι, για κάθε θέμα, που αφορά στον Ασπρόπυργο, μόνο τέτοιες ερωτήσεις επιθυμώ να μου θέτουν. Διότι, μόνον οι ξεκάθαρες απαντήσεις, σε σκληρές ερωτήσεις, φράζουν το δρόμο στους λίγους -από κάθε αφετηρία- προβοκάτορες, δήθεν αγωνιστές, υπέρ των συμφερόντων του τόπου μας, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα μικρόψυχοι, ιδιοτελείς υπονομευτές του τόπου. Και τέτοιοι δεν έλειψαν, δυστυχώς, κι απ΄ τη συγκεκριμένη μάχη, που δίνει η πόλη μας…

ΒΚ: Ας αρχίσουμε λοιπόν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις σας, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου, αιτήθηκε να μετατρέψει σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων τον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος προορίζεται για την αντιμετώπιση συνεπειών από θεομηνίες, σεισμούς και εν γένει έκτακτες ανάγκες της χώρας. Πώς αισθανθήκατε γι’ αυτό; Πρόκειται για απλή αίτηση, ή στην ουσία απόφαση; Επίσης, στην δική μου λογική, αυτή η αιφνίδια κίνηση μου θυμίζει το περιβόητο «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν». Βέβαια σε ζητήματα αιχμής, απαιτείται κυβερνητική αποφασιστικότητα, αλλά διερωτώμαι, αν έχει προηγηθεί κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός της κυβερνήσεως για την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού. Παρακαλώ, επεκταθείτε…

1 2 3 4 5Επόμενη σελίδα

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΟΘΕΛΟ
5 years ago

Η συνέντευξη μου θύμισε κάτι από Δέσποινα Στυλιανοπούλου ” Να εκπέμψω μια ερώτησις” Κύριοι, συγγνώμη αλλά δεν καταλάβαμε τίποτα.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ