ΕΛΛΑΔΑ

Απολύονται αυτόματα όσοι μονιμοποιήθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις

Στην επισήμανση ότι η υπαλληλική σχέση θα λύεται σε περίπτωση που το ΑΣΕΠ κρίνει ότι δεν συνέτρεχαν, με υπαιτιότητα του υπαλλήλου, οι νόμιμες προϋποθέσεις μετατροπής της σχέσης εργασίας, προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση και προς την ΠΟΕ ΟΤΑ ότι με ανακοίνωση της δηλώνει όχι μόνο ότι δεν επιθυμεί κανέναν έλεγχο, αλλά και ότι θα εμποδίσει το έργο των ελεγκτών στους Δήμους.

Σε διευκρινιστική επιστολή του τονίζει τα εξής: ‘’Ο επανέλεγχος πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και του ΑΣΕΠ, το οποίο και σχεδίασε και εισηγήθηκε τη διαδικασία. Η υπαλληλική σχέση θα λύεται σε περίπτωση που το ΑΣΕΠ κρίνει ότι δεν συνέτρεχαν, με υπαιτιότητα του υπαλλήλου, οι νόμιμες προϋποθέσεις μετατροπής της σχέσης εργασίας. Εύλογα θα ανέμενε κανείς από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, προκειμένου να διαλυθεί οποιαδήποτε σκιά μπορεί να πλανάται ότι ορισμένες μετατροπές δεν έγιναν με σύννομο τρόπο. Το οφείλουμε εξάλλου όχι μόνο στη σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων και ικανών δημοσίων υπαλλήλων. Με μία πρωτοφανή ανακοίνωση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει όχι μόνο ότι δεν επιθυμεί κανέναν έλεγχο, αλλά και ότι θα εμποδίσει το έργο των ελεγκτών στους Δήμους. Φτάνει ακόμα και στο σημείο να απειλεί τα κλιμάκια ελέγχου, καλώντας δημόσια τα μέλη της «να αποτρέψουν με κάθε τρόπο όχι μόνο τον επανέλεγχο αλλά και την παρουσία των ελεγκτών». Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως έχει δείξει με σειρά ανακοινώσεων και ενεργειών της, δεν θέλει να αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν θέλει να ελέγχεται ο τρόπος με τον οποίο μονιμοποιήθηκαν στο Δημόσιο και δεν θέλει να επιλέγονται οι προϊστάμενοι με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο. Δεν θέλει να αλλάξει απολύτως τίποτα. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπεί ό,τι πιο αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό. Η προσπάθεια ενίσχυσης της αξιοπιστίας του Δημοσίου στοχεύει στην άρση των αδικιών που ταλαιπώρησαν όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους. Στοχεύει στην αντιμετώπιση των χρόνιων στρεβλώσεων και παθογενειών και κυρίως στην απομάκρυνση εκείνων που με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους αποδεικνύεται ότι δεν τιμούν τον τίτλο του δημοσίου υπαλλήλου. Εκείνων που εκμεταλλεύτηκαν τη γενική αδράνεια και κατάφεραν να πάρουν τη θέση άλλων, ικανότερων συμπολιτών τους, χρησιμοποιώντας δόλια μέσα ή υποβοηθώντας την παράνομη πράξη. Αυτή την αδικία αποκαθιστούμε. Η καθ’ όλα νόμιμη και πρόσφατα νομοθετημένη από τη Βουλή των Ελλήνων διαδικασία αντικειμενικού επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, υπό τη συνολική εποπτεία του ΑΣΕΠ, θα συνεχιστεί κανονικά. Δεν αναστατώνουμε εκείνους που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν – τη μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων – παρά μόνο εκείνους που έχουν υπαρκτό λόγο να ανησυχούν.’’

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ