ΤΟΠΙΚΑ

Αποσύρθηκε ο υδράργυρος απο τις αποθήκες του Ασπροπύργου

ydrarg-thumb-largeΤελικά αίσιο τέλος έχουν όχι μόνο τα δημοσιεύματα αλλα και οι παρεμβάσεις του δημάρχου Ασπροπύργου Νικ. Μελετίου και του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κου Ιωάννη Βασιλείου. Αναφερόμαστε στους 98 τόνους υδραργύρου οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί παρανόμως σε αποθήκες στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Όπως είχαμε γράψει σε φύλλο της εφημερίδας μας, στον εν λόγω χώρο γειτνίαζε αποθήκη εγκαταλελειμμένης ξυλείας και οι κίνδυνοι που ελλόχευαν ήταν τεράστιοι. Τις προηγούμενες ημέρες, εξειδικευμένα συνεργεία συνέλεξαν τον υδράργυρο και στη συνέχεια το υλικό μεταφέρθηκε στο εξωτερικό.

 

Παρακάτω δημοσιεύουμε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ασπροπύργου:

«Μια προσπάθεια, το αποτέλεσμα της οποίας συνιστά σταθμό, στη συλλογική μάχη που δίνουμε για το Περιβάλλον της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, έφτασε σε αίσιο πέρας. Με επιμονή και συνέπεια, σε αγαστή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννη Βασιλείου, μια τεράστια ποσότητα επικίνδυνου υδραργύρου, επαναπροωθήθηκε στη χώρα προέλευσής της. Δεν ήταν εύκολο το όλο εγχείρημα, γιατί απαιτούσε συνεργασία πολλών φορέων. Θέλω να επισημάνω, λοιπόν, πως η συμπαράσταση και η ουσιαστική παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη και της Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, συνέβαλαν τα μέγιστα στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα! Όλοι μαζί, αποδείξαμε πως δεν έχουμε απλά τη βούληση, αλλά και ότι ξέρουμε να δίνουμε μάχες, συντεταγμένα και με αποτελεσματικότητα. Επόμενο βήμα, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η σχετική προεργασία, είναι η απομάκρυνση των εκκαμινευμάτων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, και των καμένων υλικών του ΚΔΑΥ. Ταυτόχρονα, πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση, για την ενεργοποίηση των κατάλληλων μηχανισμών ελέγχου, που θα βάλουν τέλος στο όργιο παρανομιών και αυθαιρεσιών, που μετέβαλαν την περιοχή της δυτικής Αττικής, σε «πίσω αυλή της Αθήνας». Με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των Ασπροπύργιων, με τη δύναμη που αντλούμε απ΄ την τεράστια επιτυχία της απομάκρυνσης του υδραργύρου, είμαστε βέβαιοι ότι, κάθε μέρα που περνά, Δήμος, Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια και τα αρμόδια Υπουργεία, θα ασφαλίσουμε περιβαλλοντικά, τον τόπο μας, το μεγαλύτερο κόμβο βιομηχανίας, ενέργειας και διαμετακομιστικού εμπορίου της Χώρας».

Ν. Μελετίου

———————————————

 

Η παραπάνω εξέλιξη είναι καθησυχαστική για τους πολίτες του Θριασίου. Περισσότερες πληροφορίες σε επόμενα δημοσιεύματα μας.

Παρακάτω δημοσιεύουμε εκτενέστερα ρεπορτάζ απο την εφημερίδα μας:

Φονικός υδράργυρος στην καρδιά του Ασπροπύργου

Ασπρόπυργος: Σε κλοιό ασφαλείας οι 98 τόνοι υδράργυρου

Γιάννης Βασιλείου: «Ωρολογιακή βόμβα» για την περιοχή ο υδράργυρος

Όμηροι του υδραργύρου οι κάτοικοι του Ασπροπύργου και της Δυτικής Αττικής

Ο θανατηφόρος υδράργυρος… στη Βουλή

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ