ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Αποφασισμένος για την ανατροπή στον Δήμο Ελευσίνας ο Αργύρης Οικονόμου 

Τι ανέφερε στην κεντρική ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος

Με επιτυχία διεξήχθη η Κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου στην Πλατεία Λαού, την Παρασκευή 17/5.

Ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση και αποφασισμένος για την ανατροπή στον Δήμο Ελευσίνας. Ζήτησε από τον κόσμο της Ελευσίνας και της Μαγούλας να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και τον Συνδυασμό “Συμφωνία Πολιτών” για μία πόλη… αλλιώς!
Αφού αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος της Συμφωνίας Πολιτών, τόνισε πώς: “Θέλουμε :
  • Να δοθεί το βήμα ώστε να ακουστεί επιτέλους ξανά η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της πόλης. Να δώσουμε προοπτική στην επιχειρηματικότητα, να δημιουργήσουμε μέσα από ξεκάθαρες πολιτικές ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στο Δήμο μας.
  • Να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας.
Πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Θέτοντας το εμείς, πάνω από το εγώ.
Με σκοπό να αξιοποιήσουμε τις ιδέες και τη δημιουργικότητα των πολιτών του Δήμου μας, προκειμένου να διαμορφώσουμε καινοτόμες προτάσεις και να σχεδιάσουμε λύσεις, που θα απαντούν στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες της πόλης.
Ø Να υπάρξει μια δυναμική παρέμβαση, με ισχυρή φωνή και παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και να διεκδικήσουμε αυτά που η πόλη και οι συμπολίτες μας δικαιούνται, αλλά συστηματικά μας αρνούνται όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Δήμος Ελευσίνας είναι ένα πανίσχυρο brandname και πρέπει επιτέλους να πάρει την θέση που του αρμόζει στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Ο Δήμος μας θα πρέπει να καταρτίσει ένα φιλόδοξο τουριστικό πρόγραμμα και να βρεθεί σε όλες τις απαραίτητες τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα στην αναζήτηση της τουριστικής του ταυτότητας.
Ø Να γίνουν οι Ελευσίνιοι και οι Μαγουλιώτες ξανά υπερήφανοι για την ταυτότητά τους. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.
Ø Να κάνουμε τον Δήμο μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη όπου η τεχνολογία θα κάνει καλύτερη την ζωή των πολιτών. Η εφαρμογή των πολιτικών μια ηλεκτρονικής πόλης θα δώσει μια άλλη εικόνα στον Δήμο μας.
Ø Να υπάρξει υποστήριξη των πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που θα διαμορφώνεται και θα περνάει μέσα από ένα πρόγραμμα αξιολόγησης και καταγραφής των δραστηριοτήτων και των συλλόγων προκειμένου να υπάρχει αξιοκρατία και ορθοκατανομή του δημοτικού χρήματος και να αποδίδει αποτελέσματα κι όχι να μοιράζεται με λογικές ρουσφετιού και γνωριμιών. Ø Να δοθεί ξανά αξία στις γειτονιές της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Κάθε γειτονιά θέλουμε να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα και να αποτελέσει πόλο έλξης, ανάπτυξης και πολιτισμού, κ.α. Θέλουμε να λειτουργούν αυτόνομα και να διαθέτει η καθεμιά τις δικές της υποδομές”.
Ο Αργύρης Οικονόμου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και με τον νυν Δήμαρχο, Γιώργο Τσουκαλά: “Η πραγματικότητα στην Πόλη για τον απερχόμενο δήμαρχο είναι θλιβερή. Φεύγει και δεν αφήνει κανένα μεγάλο έργο στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα. Φεύγει και δεν αφήνει στην πόλη κοινωνικές δομές και παροχές. Φεύγει και δεν αφήνει κανένα θετικό αποτύπωμα στην διαφάνεια και τη λογοδοσία. Φεύγει και αφήνει την πολιτιστική πρωτεύουσα μετέωρη. Φεύγει και αφήνει την τοπική αγορά παρηκμασμένη. Ευτυχώς όμως φεύγει… “

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ