ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλάκιση, λόγω υγείας, αιτείται ο Σάββας Ξηρός

Αίτηση για υφ’ όρον απόλυση κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός, καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.

Ο Σάββας Ξηρός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας εξαιτίας της έκρηξης αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του το καλοκαίρι του 2002 στον Πειραιά που οδήγησε στη σύλληψή του και υπήρξε η θρυαλλίδα για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Για την αποφυλάκισή του επικαλείται το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα που επικαλέστηκε και ο Αριστείδης Φλώρος, προσκομίζοντας πλαστά χαρτιά, όπως και άλλοι κρατούμενοι για τους οποίους γίνεται έλεγχος των προϋποθέσεων αποφυλάκισης από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στην αίτησή του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ. Μάλιστα, η δικηγόρος του υποστηρίζει, πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ