ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ασπρόπυργος: καινοτόμα συστήματα παραγωγής βιοαιθανόλης από απορρίμματα

Ο Δήμος Ασπροπύργου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, σας προσκαλεί στην εκδήλωση του έργου LIFE+ «Waste2bio», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 και ώρα 5:00 μμ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου (Αλέκου Παναγούλη 13) .
Ο Δήμος, στην προσπάθεια του για την αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, αλλά και για τη βελτίωση των όρων και συνθηκών ζωής των Πολιτών του, συμμετέχει, ως Συνεργαζόμενος-Εταίρος, με τους προαναφερθέντες φορείς, στο Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο LIFE + Waste2bio—«Ανάπτυξη και επίδειξη ενός καινοτόμου συστήματος παραγωγής βιοαιθανόλης από απορρίμματα».

Επιδίωξη του “Waste2bio” είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η εξέταση, η βελτιστοποίηση και η αξιολόγηση, ενός καινοτόμου συστήματος παραγωγής βιοαιθανόλης από σκουπίδια (διατροφικά απορρίμματα), προκειμένου να παραχθεί υψηλής ποιότητας βιοαιθανόλη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την βενζίνη για την αυτοκίνηση.

Τα απορρίμματα τροφών των Δημοτών θα οδηγούνται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

Τα απορρίμματα τροφών των Δημοτών, θα οδηγούνται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου και θα ξηραίνονται, με τη βοήθεια συστήματος ξήρανσης απορριμμάτων. Η μάζα και ο όγκος τους, αφού μειωθούν, κατά 80% και 60% αντίστοιχα, θα μετατρέπονται, ως ξηρό υλικό, με τη βοήθεια ενζύμων, σε βιοαιθανόλη.
Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την περιβαλλοντική Ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιείται, οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για το έργο, και τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά. Ακόμη, θα γίνει ενημέρωση σχετική με τις σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης απορριμμάτων, σε επίπεδο Δήμου, και θα δοθούν οδηγίες στους Δημότες από τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ