ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΒΙΝΤΕΟ

Ασπρόπυργος: καταστροφή 1.000.000 «μαϊμού» αρωμάτων [βιντεο]

Μαζί με «επώνυμες» τσάντες και αξεσουάρ

Σστις εγκαταστάσεις της εταιρίας διαχείρισης αποβλήτων «Polyeco» καταστρέφονται αυτές τις μέρες 1.000.000 συσκευασίες μαϊμού αρωμάτων, μαζί με «επώνυμες» τσάντες και αξεσουάρ.

Πρόκειται για κατασχεθέντα είδη που χρειάστηκαν να φορτωθούν σε 30 νταλίκες για, να μεταφερθούν από την Κρήτη στον Ασπρόπυργο. Το κύκλωμα με τα αρώματα «μαϊμού» που είχε φτιάξει πάνω από 1 εκατ. συσκευασίες σε παράνομο εργαστήρι στο Ηράκλειο Κρήτης, εξάρθρωσε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ.

Κατά την διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν 1.200 λίτρα αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιούνταν στην παρασκευή των αρωμάτων καθώς και περίπου 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά και επιταγές. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ειδικεύονταν στην παράνομη κατασκευή και διάθεση αρωμάτων διαφόρων επωνύμων εταιριών και στη διάθεσή αποτιμητικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Polyeco, κ. Γιωργο Δανελλη, «τα αποτιμητικά προϊόντα καταστρέφονται με την μέθοδο του λειοτεμαχισμού, έτσι ώστε να μην είναι εφικτή η δυνατότητα μεταπώλησης η εισαγωγής τους στο παρεμπόριο και στη συνέχεια στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης δεν οδηγούνται σε ΧΥΤΑ, ούτε θάβονται αλλά αξιοποιούνται ως χρήσιμα υλικά με ανάκτηση ενέργειας. Το υλικό που προκύπτει από την ενεργειακή αξιοποίηση των μαϊμού προϊόντων οδηγείται σε ενεργοβόρες βιομηχανίες προς ανάκτηση ενέργειας. Στους κατόχους των εμπορικών σημάτων (Gucci, Armani, Dolce Cabana) παρέχεται και πιστοποιητικό οριστικής καταστροφής και διάθεσης».

Κάθε φορτίο αποτιμητικών προϊόντων βάρους 15 τόνων χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να καταστραφεί.


Βιντεο: protothema.gr

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ