ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ασπρόπυργος: Οφειλή ΕΥΔΑΠ 1.658€ σε… λάθος υπόχρεο

Πολίτης ζήτησε τη μεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, για να διαγραφεί βεβαιωμένη οφειλή ύψους 1.658€ πλέον προσαυξήσεων από την ΕΥΔΑΠ.

Η οφειλή αφορούσε την υδροδότηση αγροτεμαχίου στον Ασπρόπυργο, σε περιοχή εκτός πολεοδομικού σχεδίου, χωρίς αρίθμηση των οδών.

Σύμφωνα με τον πολίτη, η ΕΥΔΑΠ του καταλόγιζε οφειλή για αγροτεμάχιο που δεν του ανήκει. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου στην εν λόγω περιοχή, αλλά σε διαφορετική διεύθυνση. Επιπλέον το αγροτεμάχιό του δεν έχει υδροδοτηθεί ποτέ στο παρελθόν, καθώς δεν είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ύδρευσης. Παρά την ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ και την προσκόμιση τίτλου ιδιοκτησίας, η εταιρεία αρνούνταν να διαγράψει την οφειλή, καθώς ισχυριζόταν ότι είχε διασταυρώσει τα στοιχεία της εν λόγω ιδιοκτησίας με το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ τον επανέλεγχο των στοιχείων της ιδιοκτησίας, τον εντοπισμό του πραγματικού υπόχρεου και τη διαγραφή της οφειλής.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, η ΕΥΔΑΠ ζήτησε από τον πολίτη να προσκομίσει τοπογραφικά διαγράμματα του αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του και ακολούθως προέβη σε νέο έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο. Κατά τον νέο έλεγχο βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του επίμαχου αγροτεμαχίου και η οφειλή μεταφέρθηκε στον πραγματικό υπόχρεο.

Διαφήμιση
Πηγή
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!