ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ασπρόπυργος: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο της τηλεθέρμανσης

Τριήμερης επίσκεψη στην πόλη πραγματοποιεί αντιπροσωπεία των δήμων Καρλσρούης και Στουτγάρδης

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε αναφερθεί στις προσπάθειες του δήμου Ασπροπύργου για τη δημιουργία – σε συνεργασία με τους δήμους Καρλσρούης και Στουτγάρδης – μονάδας τηλεθέρμανσης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Βιομηχανικής Ζώνης . Εκρόσωποι και εμπειρογνώμονες των ανωτέρω δήμων βρίσκονται – όπως ήταν προγραμματισμένο – στον Ασπρόπυργο, ενώ ήδη, στο πλαίσιο των συναντήσεων, εχθές έγινε η πρώτη επαφή στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ., όπου παρουσιάσθηκαν σύγχρονοι μέθοδοι παραγωγής τηλεθέρμανσης και ψύξης. Κατόπιν, ο δήμος μαζί με τα στελέχη των γερμανικών δήμων περιηγήθηκαν στην πόλη, ενώ σήμερα οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συνεχίσουν τις επαφές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την υλοποίηση αυτού του έργου τηλεθέρμανσης θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Θυμίζουμε εδώ ότι τα οφέλη από την «πράσινη» μονάδα θα είναι πολλά, με βασικότερα εξ αυτών τη θέρμανση, τη ψύξη και το ζεστό νερό για κατοικίες και επιχειρήσεις του Ασπρόπυργου. Με άλλα λόγια, ο θετικός οικονομικός αντίκτυπος στις κατοικίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής θα είναι καθοριστικός, καθώς το κόστος της Τηλεθέρμανσης και για τις παραπάνω περιπτώσεις είναι ελάχιστο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ