ΤΟΠΙΚΑ

Αστικές αναπλάσεις στις συνοικίες των ROMA μελετά ο Δήμος Φυλής

Την εκπόνηση του ΣΟΑΠ, που στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της Δυτικής Αθήνας, ως ενός ισότιμου τμήματος της ευρύτερης Αθήνας, με υπέρβαση του διαχρονικού κοινωνικού διαχωρισμού και της δυσμενέστερης, δομικά, θέσης που έχει η περιοχή, έχει αναλάβει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), με τη βοήθεια του επιστημονικού του συνεργάτη και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημήτρη Οικονόμου.

Έμφαση στους θύλακες Ρομά στις περιοχές του Ζεφυρίου και του Αη Γιάννη Άνω Λιοσίων

Η άρση των ανισοτήτων θα επιδιωχθεί μέσω της εστίασης σε συγκεκριμένους θύλακες που παρουσιάζουν κοινωνικά προβλήματα. Στην περίπτωση του Δήμου Φυλής, οι θύλακες αυτοί βρίσκονται στις περιοχές του Ζεφυρίου και του Αη Γιάννη Άνω Λιοσίων, όπου κατοικούν ROMA. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ενεργειών, που συμφωνήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, το καλοκαίρι, παρουσία του Δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, θα πρέπει, μέσα στο Σεπτέμβριο να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση, ώστε μέσα στον Οκτώβριο να θεσμοθετηθεί το ΣΟΑΠ, αφού προηγουμένως συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 21!!! υπογραφές των συναρμόδιων Υπουργών.

Μέχρι τον Οκτώβριο η θεσμοθέτηση του ΣΟΑΠ Δυτικής Αθήνας

Όπως είχε αναφέρει ο Υπουργός Γιάννης Μανιάτης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, φιλοδοξεί να έχει στα χέρια του το ΣΟΑΠ Δυτικής Αθήνας, μέσα στον Οκτώβρη, ώστε να αναζητήσει, εντός του Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες, πηγές χρηματοδότησής του και πέραν του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ). Σημειωτέον ότι ΣΟΑΠ, που αποτελεί ένα εργαλείο για τη χρηματοδότηση κοινωνικών δράσεων διαθέτουν μόνο η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Δυτική Αθήνα, ενώ αν εφαρμοσθεί η σχετική διάταξη του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, σε μεμονωμένους Δήμους δεν θα δοθεί η δυνατότητα εκπόνησης ΣΟΑΠ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ