ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Αστυνομικός ανάμεσα στους συλληφθέντες για το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων σε Ασπρόπυργο και Αυλώνα

Νέα στοιχεία στο «φως» για το κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας λαθραίων τσιγάρων – Τι αποκάλυψε η Ασφάλεια Αττικής στην παρουσίαση της υπόθεσης…

Ένας πρώην αστυνομικός βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Α­σφάλειας Θεσσαλονίκης και ύστερα από συντονισμένη, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Αυλώνα, Κορωπίου και Ασπρόπυργου στην Αττική.

Ο απολογισμός της επιχείρησης είναι τρεις συλληφθέντες ημεδαποί ηλικίας 47, 56 και 60 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Θυμίζουμε οτι από τη μέχρι στιγμής έρευνα – προανάκριση, που βασίστηκε στη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι στις περιοχές του Αυλώνα, Ασπρόπυργου και Κο­ρωπίου Αττικής, οι συλληφθέντες διατηρούσαν συνολικά τέσσερις κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους – αποθήκες, τις οποίες είχαν μετατρέψει σε εργοστάσια παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων, παρασκευής συσκευασιών καπνού και αποθήκευσης λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη δραστηριότητά τους, είχαν αναπτύξει έναν πλήρη υποστηρικτικό μηχανισμό για τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, με κτηριακές εγκαταστάσεις, εργοστάσια παραγωγής, εργαστήρια κατασκευής μέσων απόκρυψης, αποθηκευτικούς χώρους και χώρους στάθμευσης και μεταφόρτωσης, και κυρίως κατάλληλο και εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, για την παράγωγη των λαθραίων τσιγάρων. Ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε, συνιστά κυριολεκτικά ολοκληρωμένη «γραμμή» επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας καπνικών προϊόντων.

Αστυνομικός ανάμεσα στους συλληφθέντες για το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων σε Ασπρόπυργο και Αυλώνα

Αστυνομικός ανάμεσα στους συλληφθέντες για το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων σε Ασπρόπυργο και Αυλώνα

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ