ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία για τα ΘΡΙΑΣΙΑ με βραβεύσεις πρωταθλητών και την εκπληκτική φωνή της Σ. Θεοδωρίδου

Για άλλη μία φορά φάνηκε η ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου Ασπροπύργου στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Μιλάμε για τα ΘΡΙΑΣΙΑ που ολοκληρώθηκαν προχθές με τη συναυλία της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου.

Στην αρχή της εκδήλωση ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου βράβευσε τον χρυσό παραολυμπιονίκη Παύλο Μάμαλο και τον πρωταθλητή στην πάλη Γ. Πιλίδη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως αναγνωρίζει την προσφορά αθλητών απο την πόλη του Ασπροπύργου.

Στη συνέχεια οι τυχεροί πολίτες που παρευρέθηκαν στην συναυλία της Σόνιας Θεοδωρίδου, απόλαυσαν ένα καταπληκτικό θέαμα με την ερμηνεία της σοπράνο καθως και με την παρουσία της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, της παιδικής – νεανικής χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου και της ορχήστρας “Μόμπιλε”. Τη μουσική διεύθυνση είχε ο Θ. Ορφανίδης. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης όλοι ανανέωσαν το ραντεβόυ για τα επόμενα ΘΡΙΑΣΙΑ τον Σεπτέμβριο του 2017

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΘΡΙΑΣΙΑ 2016»

Ασπροπυργιώτισσες κι Ασπροπυργιώτες, με τη βοήθεια του Θεού, με τη δική σας συμμετοχή, με τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου μας, που κοπιάζουν για την πνευματική και την πολιτιστική ανέλιξη, αυτής της πόλης, φθάσαμε απόψε, στην εκδήλωση, με την οποία κλείνουν τα «Θριάσια 2016». Ολοκληρώνονται με μια εκδήλωση σημαδιακή και ιδιαίτερα συμβολική, με πρωταγωνιστές που γράφουν Ιστορία. Αρχίζω από τους Καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης: Τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και το μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη. Ανθρώπους που έχουν στη ματιά και στην ψυχή τους, τα πιο ευγενικά όνειρα, όλες τις ευαισθησίες του Ελληνισμού!

Είχαμε τη χαρά, μήνες πριν την αποψινή εκδήλωση, να ΄ μαστε συνοδοιπόροι, με τη Σόνια και το Θόδωρο, δύο φορές! Η πρώτη, όταν αντιπροσωπεία του Δήμου μας, κι οι δύο εκλεκτοί Καλλιτέχνες, βρεθήκαμε στο Βλαντικαφκάς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Οσετίας, πριν από τρεις μήνες, με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Συναντήσαμε, εκεί, αδέρφια μας, Έλληνες του Καύκασου, απόγονους του Προμηθέα, που κρατούν τη σημαία της Ελλάδας ψηλά, σε δίσεχτους καιρούς και δύσκολους τόπους! Τους δώσαμε, μαζί, μια υπόσχεση: Να ανταμώσουμε σύντομα και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας! Και, το κάναμε, με πλήρη συναίσθηση ότι, ο τρόπος του βίου τους, ο χτύπος της καρδιάς τους, η πορεία τους, με οδηγό το Χριστό και την Ελλάδα, συνιστούν ένα παράδειγμα, που μίλησε στην καρδιά μας!

Φίλες και Φίλοι Συμπατριώτες, εκείνη την υπόσχεση την κρατήσαμε! Γατί ήταν βγαλμένη απ΄ την ψυχή μας! Και ο Δήμος Ασπροπύργου, και το Υπουργείο Εξωτερικών, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, αλλά και η Σόνια με τον Θόδωρο. Δήμος Ασπροπύργου και Υπουργείο Εξωτερικών, συνεργαστήκαμε στενά, και φιλοξενήσαμε, στην Κατασκήνωσή μας, στα Βίλια, που φέτος έγινε Εθνικός Ξενώνας, 250 παιδιά, απ’ το Βλαντικαφκάς, το Νοβοροσίσκ, το Κρασνοντάρ της Ρωσίας, από τη Γεωργία, την Ουκρανία και την πόλη μας! Παιδιά, με συνείδηση καταγωγής με εμφανή υπερηφάνεια, που είναι φορείς, συνεχιστές, λαμπαδηδρόμοι, της αδιάλειπτης παρουσίας του Ελληνισμού, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σε τόπους όπου βάδισαν ο Ηρακλής, ο Προμηθέας, ο Ιάσονας! Κάποια από αυτά τα παιδιά, απ’ τη Μαριούπολη, το Σαρτανά, το Ντομπάς, το Ντονιέτσκ, έζησαν και ζουν σε συνθήκες πολέμου! Γι΄ αυτά, ο αέρας της Ελλάδας, που ανέπνευσαν, οι μνήμες κι οι εικόνες τους, απ’ τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Ακρόπολη, τη Θήβα, έγιναν η πανοπλία της ψυχής τους! Το πνευματικό τους καταφύγιο, τώρα που γύρισαν στα δύσκολα που βιώνει ο τόπος τους!

Πήραν μαζί τους την ανυπόκριτη αγάπη μας, το φωτεινό μας χαμόγελο, την πρόσκλησή μας, να βρεθούμε ξανά. Ηχούν στ΄ αυτιά τους, τα εμπνευσμένα λόγια, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, που, όταν μας δέχτηκε, τους ζήτησε να μην ξεχνούν πως, ο καθένας και καθεμία τους, είναι η Ελλάδα, στις χώρες όπου ζουν! Είναι οι Πρεσβευτές μας!

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, τούτα τα χρόνια, της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης,της πολιτισμικής διάβρωσης, της ιστορικής αμνησίας, της υποτιμημένης, της λησμονημένης, της κακοποιημένης κληρονομιάς μας, βλέπετε ότι, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς πολιτικάντικα τερτίπια, στεκόμαστε, σταθερά προσανατολισμένοι, σε όσα μας κάνουν, τους Έλληνες, ξεχωριστούς! Πορευόμαστε, κρατημένοι γερά, από όλα εκείνα τα ανεκτίμητα χαρίσματά μας, που μας διαμόρφωσαν ως Λαό, και μας κράτησαν ζωντανούς, όρθιους, σε χρόνους δίσεχτους,σε καιρούς ανέχειας ή ξένης κατοχής, στρατιωτικής ή οικονομικής!

Δεν είναι τυχαία, κι οφείλω να την υπογραμμίσω, με ιδιαίτερη χαρά και έμφαση,                                             η παρουσία, στην αποψινή εκδήλωση,της Κυρίας Εύας Παπαδάτου, Διευθύντριας Ευρώπης, του Υπουργείου Εξωτερικών, και πιο συγκεκριμένα, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού! Την Καλωσορίζουμε! Με συνείδηση της αλήθειας, που οδηγεί τη γόνιμη συνεργασία μας: Σε τούτα τα χρόνια, που το παγκόσμιο σύστημα γίνεται ολοένα και πιο άναρχο, οι Λαοί που θα επιβιώσουν, είναι εκείνοι που έχουν ισχυρή Διασπορά! Κι αν κάποιοι χρειάζονται ιστορική συνηγορία, για να το καταλάβουν, ας θυμηθούν, μαζί μας, σε ποιο τόπο ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία! Από πού ξεκίνησε η Επανάσταση του ΄21!

Και μιας κι ο λόγος για Επανάσταση, επιτρέψτε μου να καλωσορίσω ένα Συμμαχητή μας, στην Επανάσταση του αυτονόητου, που κήρυξε η Δυτική  Αττική: Τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Βασιλείου, με θερμές ευχαριστίες, προς την Περιφέρεια, για τη χορηγία της αποψινής εκδήλωσης! Όλα όσα, πολύ δύσκολα ζούμε, όσα υποφέρει τούτη η Πατρίδα, συνιστούν, για μας, εντολή ενότητας! Μας έφεραν κοντά! Αποφασισμένους να συνεργαστούμε, με ειλικρίνεια κι αποφασιστικότητα, για να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα, αλλά και στον ταλαίπωρο, το ριγμένο τόπο μας, την προοπτική που μας πρέπει! Μοναδικός οδηγός, στους αγώνες μας, η υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής! Με αλληλεγγύη και ενότητα, υπερασπιζόμαστε την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια όλων! Με δομές, πρωτοβουλίες και δράσεις, που απευθύνονται πρωτίστως, σ’ όσους χτύπησε περισσότερο η κρίση! Και σ’ αυτούς τους αγώνες, δεν ψάχνουμε, δεν αναζητούμε έμπνευση, μόνο στην ιστορία και την κληρονομιά μας. Έχουμε, την ευλογία του Θεού,  να γεννά ο τόπος μας, διαρκώς,  παραδείγματα μαχητών και νικητών! Σύμβολα Δύναμης! Μαρτυρίες ενός Ελληνισμού, που δεν γονατίζει, δεν προσκυνά, δεν συνθηκολογεί!

Φίλες και Φίλοι μου, απόψε, τούτη η πόλη, των μεγάλων αγώνων και των υψηλών στόχων, στο κλείσιμο των «Θριασίων 2016», υποδέχεται και τιμά, υποκλίνεται ενώπιον τους, κι ευχαριστεί, δυο Πρότυπα! Και, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου τυχαίο, που γεφυρώνουν, ηλικιακά, το αγωνιστικό σήμερα, με το ελπιδοφόρο αύριο! Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που, σε μια εποχή, απ΄ την οποία δεν λείπουν κι εκείνοι που απεργάζονται, την πλήρη ισοπέδωση των πάντων, αυτοί οι δύο Ασπροπύργιοι, είναι από εκείνους τους Έλληνες, που δακρύζουν ατενίζοντας, τη Σημαία της Πατρίδας μας, που οι δικές τους μάχες και νίκες, την τοποθετούν, στον πιο ψηλό ιστό. Δεν είναι διόλου τυχαίο που, τούτοι, οι σύγχρονοι ημίθεοι, την ώρα του θριάμβου τους, θυμούνται τις ρίζες τους, τις ρίζες μας, κι αφιερώνουν, το αποτέλεσμα του μόχθου τους, σε όλους τους, σκληρά δοκιμαζόμενους, Έλληνες!

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι, υπάρχουν συμπολίτες μας, λάτρεις του αθλητισμού, που διαθέτουν χρόνο και άφθονο χρήμα, για να στηρίξουν τους νέους μας. Δεν είναι τυχαίο, Γιώργο Φωτιάδη, ότι 12 χρόνια αγωνίζεσαι να ανεβάσεις τον πήχη της πάλης στα ύψη φέρνοντας ολυμπιονίκες προπονητές όπως ο προπονητής του Γιώργου Πιλίδη, ο Ολυμπιονίκης μας, Αμιράν Καρντάνωφ, από το Βλαντικαφκάς. Χτίζεις και εσύ μαζί με πολλούς συμπολίτες μας Προέδρους Συλλόγων, το αύριο του Αθλητισμού, το αύριο της πόλης μας, το αύριο της Πατρίδας.

Ασπροπυργιώτισσες κι Ασπροπυργιώτες, σας παρακαλώ να εγερθείτε, γιατί, απόψε υποδεχόμαστε τον Χρυσό Ολυμπιονίκη, των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, τον Συμπατριώτη μας, Παύλο Μάμαλο. Αλλά και τον 16χρονο μαθητή, Γιώργο Πιλίδη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Παίδων, στο αγώνισμα της Ελεύθερης Πάλης. Να, πως δένουν, Φίλες και Φίλοι μου, οι δράσεις του Δήμου μας, οι σχέσεις της πόλης μας, με την Ελλάδα της Διασποράς!

Βράβευση Παύλου Μάμαλου και Γιώργου Πιλίδη…

Απόψε, νοερά, αγαπητοί Συμπατριώτες, ο Ασπρόπυργος γκρέμισε τα τείχη του,

για να τους υποδεχτεί! Γιατί, ο Παύλος Μάμαλος κι ο Γιώργος Πιλίδης, είναι άξιοι τούτης της πόλης! Άξιοι της Πατρίδας! Είναι, η πιο τρανή απόδειξη πως, όσα καταθέτει δημόσια, όσα διακηρύσσει, τούτη η πόλη, δεν είναι κούφια λόγια! Συνιστούν στάση ζωής, που μας την εμπνέουν, μάχες, αγώνες και νίκες συμπατριωτών μας! Στον κοινωνικό στίβο, αλλά και στους αθλητικούς χώρους, ταυτόχρονα!

Φίλες και Φίλοι μου, πορευτήκαμε, και φέτος, για ένα δεκαπενθήμερο, με οδηγούς τους ανθρώπους  του Πνεύματος και των Τεχνών, στηριγμένοι στο μόχθο των εργαζομένων, στο Δήμο και στο Πνευματικό Κέντρο, βαδίσαμε σε μονοπάτια, μέσα από πλήθος εκδηλώσεων,  που ήταν, για μια ακόμη φορά, δοξολογία και όρκος, στα βιώματα, στις παραδόσεις, στις αξίες και στα ιδανικά του Γένους μας! Με ακόμη πιο γεμάτη την ψυχή μας, απ’ το άγγελμα των νικών, του Παύλου και του Γιώργου! Μ’ αυτή την ψυχική πανοπλία, σας καλώ να συνεχίσουμε, την ολομέτωπη αντιπαράθεσή μας, με τα αδιέξοδα, που μας απειλούν, την Ελλάδα και τους Έλληνες!

14492546_1240283869336928_8306446137415473498_n-1
Σονια Θεοδωρίδου

Σας εύχομαι, να απολαύσετε το ταξίδι, με οδηγό την ορχήστρα και τη μαγευτική φωνή της Σόνιας Θεοδωρίδου! Καλή δύναμη, στα δύσκολα του βίου μας! Και, μην ξεχνάτε, σας περιμένουμε όλους και όλες, στους θεσμούς της μόρφωσης, της γνώσης του πολιτισμού και του αθλητισμού, που στηρίζει η πόλη μας. Με θερμές ευχαριστίες, για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη συμμετοχή!

Περήφανοι για το αποτέλεσμα, που αποτυπώνεται απόψε, στα παιδιά των Χορωδιών του Δήμου Ασπροπύργου και του Δήμου Ζωγράφου!

Εμπρός, αγαπητοί μου Συμπολίτες! Εμείς, δε βολευόμαστε, να ζούμε κατηφείς,

πολίτες μιας πόλης και μιας Χώρας προδομένων ονείρων και μειωμένων προσδοκιών!

Υπερασπιζόμαστε την ταυτότητά μας, και δίνουμε όραμα, προοπτική, παράδειγμα,                         στο αύριο, στη Νέα Γενιά!

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ