ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

Σειρά αλλαγών επί το αυστηρότερο, επέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό, κατά τη διάρκεια της σημερινής, δεύτερης ανάγνωσής του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Έτσι, για τα τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν χωρίς το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ) προτείνεται η επιβολή προστίμου 200 ευρώ ανά κλίνη (έναντι 150 ευρώ της αρχικής πρόβλεψης), ενώ για τα τουριστικά γραφεία που ενδέχεται να στείλουν πελάτες τους σε καταλύματα χωρίς “βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων” (για το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας έκανε λόγο η αρχική πρόβλεψη) προτείνονται πλέον πρόστιμα 15.000 ευρώ (έναντι 3.000 ευρώ αρχικώς). Επιπλέον, επιχείρηση που δεν προσέφερε τα όσα διαφήμιζε προκειμένου να προσελκύσει πελάτες, αντιμετωπίζει στο νομοσχέδιο ποινή 5.000 ευρώ (αντί 1.000 ευρώ αρχικώς) – το ίδιο και όποιος διαφημίζει τουριστικές υπηρεσίες, χωρίς να του έχει χορηγηθεί ΕΣΛ ή βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων.

Για τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις που παραβαίνουν τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία τους προτείνεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (έναντι 1.000 ευρώ της αρχικής πρόβλεψης), ενώ για τα χιονοδρομικά κέντρα που λειτουργούν χωρίς άδεια ισχύουν οι κυρώσεις με τα μέχρι σήμερα χρονοδιαγράμματα τακτοποίησής τους προκειμένου να απαλλαγούν (κάτι που η αρχική εκδοχή του σχεδίου νόμου απέτρεπε).

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, πως οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ευνοούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, εξοντώνοντας τους μικρότερους, η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως «για εμάς τουρισμός δεν είναι μόνο οι μεγάλης κλίμακας αναπτύξεις, αλλά και οι χιλιάδες των οικογενειακών, μικρών και μεσαίων, επιχειρήσεων, που αποτελούν τη βάση του εθνικού τουριστικού προϊόντος», προσθέτοντας πως «η απλοποίηση των διαδικασιών, αφορά κυρίως αυτούς».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ