ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το πρωινό που μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων

Ανησυχείς για την υγεία της καρδιάς σου; Ίσως να είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεσαι να τη φροντίζεις.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Hypertension, το γιαούρτι μπορεί να είναι το καλύτερο «προληπτικό φάρμακο» για τις καρδιοπάθειες.

Η μελέτη εξέτασε ανθρώπους με υψηλή πίεση: περίπου 56.000 γυναίκες ηλικίας 30-55 και πάνω από 18.000 άνδρες ηλικίας 40-75. Το 1980 οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο 61 ερωτήσεων σχετικά με της διατροφικές τους συνήθειες την προηγούμενη χρονιά, ενώ ενημέρωσαν τους υπευθύνους για τις τελευταίες τους ιατρικές διαγνώσεις, οι οποίες μάλιστα επιβεβαιώθηκαν από ιατρικά αρχεία. Δεδομένου ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με τη μελέτη, οι ερευνητές προσπάθησαν να βρουν δεσμούς μεταξύ δίαιτας και καρδιαγγειακής υγείας. Βασισμένη σε προηγούμενες έρευνες που έδειξαν τη σχέση μεταξύ υψηλής κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και χαμηλότερων ποσοστών εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, η μελέτη εξέτασε ειδικά τον ρόλο που παίζει το γιαούρτι στην προστασία από αυτές.

 

Τελικά τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν περισσότερες από δύο μερίδες γιαουρτιού την εβδομάδα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλικά επεισόδια στο μέλλον, σύμφωνα με το Science Daily. Οι γυναίκες εμφάνισαν μείωση κατά 30% του κινδύνου καρδιακής προσβολής, ενώ οι άνδρες παρουσίασαν μείωση της τάξεως του 19%. “Το γιαούρτι μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς από μόνο του ή ως ένα σταθερό μέρος μιας δίαιτας πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως”, δήλωσε ο Justin Buendia, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ