ΤΟΠΙΚΑ

Αύξησε την επιδότηση η ΕΥΔΑΠ στα 2.500 ευρώ για νέες συνδέσεις της αποχέτευσης στο Θριάσιο Πεδίο

Αρχείο
Αρχείο

Άμεσα αποτελέσματα αναμένεται να φέρει η απόφαση της ΕΥΔΑΠ να αυξήσει την επιδότηση νέων συνδέσεων αποχέτευσης στην περιοχή μας απο τα 1500 στα 2500 ευρώ. Αυτό ανακοινώθηκε σε σύσκεψη που έγινε πριν λίγη ώρα στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής οπου παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κος Μπενίσης, οι τρείς Δήμαρχοι: Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, Ελευσίνας Γεώργιος Τσουκαλάς και Μάνδρας Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη. Παρουσία βέβαια κι άλλων παραγόντων των Δήμων και της Περιφέρειας.

Mpenisis
Γιάννης Μπενίσης

Όπως ανέφερε ο κος Μπενίσης, η αποπληρωμή των 2.500 ευρώ της επιδότησης, θα γίνει σε βάθος χρόνου σε 72 δόσεις (6 χρόνια).

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε μετά απο παρέμβαση της Δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας ήταν η αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης και ύδρευσης στον Δήμο Μάνδρας και η παραπάνω ενέργεια να γίνει με άμεση (Fast Track) έγκριση. Mετά το πέρας της σύσκεψης η κα Κριεκούκη μας δήλωσε: “Aφήνουμε στην άκρη την απραξία της προηγούμενης τετραετίας, κοιτάμε το παρον και το μέλλον των συμπολιτών μας, διοτι αυτό που προέχει είναι η άμεση λύση του προβλήματος της αποχέτευσης στο σύνολο των κατοίκων του Δήμου. Δεν θα δεχτούμε πολίτες 2 κατηγοριών.”

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα μετά απο παρέμβαση του Δημάρχου Ασπροπύργου και της Δημάρχου Μάνδρας ήταν το να αναλάβει η ΕΥΔΑΠ τις συνδέσεις που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ν. Μελετίου
Ν. Μελετίου
Ι. Κριεκούκη
Ι. Κριεκούκη
Γ. Τσουκαλάς
Γ. Τσουκαλάς

 

 

 

 

 

 

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις και με την τελική απόφαση και δέσμευση όλων να ενημερώσουν πόρτα πόρτα τους πολίτες των Δήμων για να τους γνωστοποιηθεί κυρίως η επιδότηση των 2500 ευρώ, πιστεύουμε πως οι επόμενες μέρες για το τεράστιο ζήτημα της σύνδεσης των αποχετεύσεων στο Θριάσιο Πεδίο είναι ευοίωνες για την οριστική του λύση. Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ