ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Α. Μυλωνάς: «Είμαστε στο συμβούλιο ώστε να διεκδικούμε και όχι να φωνάζουμε εκ του ασφαλούς χωρίς ουσία»

Τι αναφέρει σε επιστολή του ο κος Μυλωνάς στον απόηχο της συμφωνίας Δήμου - Περιφέρειας για τo Attica TV

Στο «παρα 5» δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα με το Attica TV στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο Ασπροπύργου. Τούτο διότι αν δεν είχε περάσει πρόταση συμφωνίας του Δήμου με την Περιφέρεια ίσως το Attica TV να ήταν παρελθόν για τον Δήμο Ασπροπύργου.

Πιο συγκεκριμένα πριν απο λίγες ημέρες στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε για δεύτερη φορά η πρόταση της Περιφέρειας Αττικής για αγορά χρόνου στο τηλεοπτικό κανάλι Attica TV ύψους άνω των 200.000 ευρώ, δίνοντας μεγάλη ανάσα στη δημοτική επιχείρηση. Η παραπάνω πρόταση, στην πρώτη συνεδρίαση, δεν είχε εγκριθεί, μιας και οι ισορροπίες στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι 15-16 υπέρ της Αντιπολίτευσης.

Στην δεύτερη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κος Λευτέρης Κοσμόπουλος, για να υποστηρίξει την πρόταση της Περιφέρειας, ωστε να αντιστραφεί η αρχική απόρριψη της εισήγησης.

Μετά απο διεξοδική συζήτηση και ενω τα πράγματα οδηγούνταν σε αδιέξοδο, καθώς όλη η αντιπολύτεση ήταν ενάντια στην απόφαση, ήρθε η πρόταση του κου Αλέκου Μυλωνά, η οποία μιλούσε για συμμετοχή της αντιπολίτευσης στο ΔΣ του σταθμού Attica TV, για να ψηφίσουν την πρόταση της Περιφέρειας. Η πρόταση έγινε δεκτή με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να υπερψηφίσει το θέμα, πράγμα που ανακούφισε πολλούς, ιδίως τους εργαζόμενους του σταθμού. Αυτό το αναφέρουμε, καθώς ο κος Μελετίου υπογράμμισε πως μόνο απο τη Σύμβαση αυτή με την Περιφέρεια ο δήμος θα εισπράττει 40.000€ μηνιαίως, τη στιγμή που μονο το κόστος της Digea, ανέρχεται στο ποσό των 10.000€ μηνιαίως.

Η παραπάνω εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα διαφόρων ειδών σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα, ο συνδυασμός του κου Αλέκου Μυλωνά, με ανοικτή επιστολή απαντά σε αυτά και την παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω:


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κ. Ηλία (Γιάννης Ηλίας)
σας απευθύνω την παρούσα επιστολή ύστερα από την ανακοίνωση του συνδυασμού “ΑλλαΖΟΥΜΕ” στις 12.2.2020 αναφορικά με το θέμα του ΑΤΤΙΚΑ TV στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 4.2.2020.

Ήταν η πρώτη φορά, με μοχλό πίεσης την δύναμη που μας δίνει ο νόμος του Κλεισθένη, που η διοίκηση Μελετίου, αναγκάστηκε να δηλώσει δημόσια πως δέχεται κάθε έλεγχο στο Αττικα TV και μάλιστα παραδίνοντας επιπλέον θέσεις σε μέλη της αντιπολίτευσης στο ΔΣ του καναλιού. Στην 15ετη θητεία της παρούσας διοίκησης αποτελεί μοναδικό γεγονός και καταγράφεται ως μια ξεχωριστή νίκη και ανοίγει το δρόμο για να μπορέσουμε να φτάσουμε τον Ασπρόπυργο εκεί που θέλουμε.

Επ ουδένί δεν πιστεύω πως επειδή ήταν προϊόν πίεσης και πρότασης του συνδυασμού Ασπρόπυργος ΜΠΡΟΣΤΑ, θα αφήσετε να χαθεί τέτοια ευκαιρία, χαροποιώντας αυτούς που θέλουν την αντιπολίτευση διχασμένη.

Θεωρώ ( ελπίζω και εσείς) πως είμαστε στο συμβούλιο ώστε να διεκδικούμε και όχι να φωνάζουμε εκ του ασφαλούς χωρίς ουσία.

Πλέον, τώρα, μας δίνεται η ευκαιρία και έχουμε την δυνατότητα ,για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια, να ελέγχουμε, να καθορίζουμε και να ορίζουμε την πορεία ενός νομικού προσώπου του Δήμου μας εφόσον -ως αντιπολίτευση – κατέχουμε την θέση του αντιπρόεδρου αλλά και επιπλέον μέλη στο Δ.Σ. του καναλιού.

Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη τα απαράδεκτα υπονοούμενα, που συνόδευαν την ανακοίνωση σας και με σκοπό μια δυνατή και ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι σε λογικές “αποφασίζουμε και διατάζουμε”, σας ζητώ να ανταποκριθείτε, ώστε επιτέλους να κερδίσουμε αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε.

Σας καλώ δημόσια πλέον κ.Ηλια και σας επαναλαμβάνω την πρόταση μου, την οποία σας έκανα και στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 4.2.2020.

Προτείνουμε για την θέση του Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑTTΙΚΑ TV, ένα από τα μέλη σας δηλαδή τον κ.Μυλωνα Κωνσταντίνο ή την κ.Μαυρακη Ελένη. Σας δηλώνω δημόσια ότι έχουν την αμέριστη εμπιστοσύνη μας και σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με όποιον επιλέξετε για τον έλεγχο αλλά και ανασυγκρότηση του καναλιού.

Θεωρώ αυτονόητο πως θα δεχθείτε, παίρνοντας την ευθύνη διοίκησης και κάνοντας ένα βήμα μπροστά.

Εξάλλου όπως είχαμε το θάρρος της γνώμης μας να σας υποστηρίξουμε την 2η Κυριακή,
όπως έχουμε το θάρρος να έχουμε προσφύγει ήδη στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στην Διαύγεια εναντίον των αποφάσεων που θεωρούμε παράτυπες,
έχουμε και το θάρρος, όποτε η Διοίκηση υιοθετεί δικές μας προτάσεις να τις υποστηρίζουμε.

Κάθε νίκη, μικρή ή μεγάλη, στα πλαίσια των ορθών αποφάσεων είναι στην φιλοσοφία που επιτέλους πρέπει να αποκτήσει ο Ασπρόπυργος.

Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος Μυλωνάς

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ