ΕΛΛΑΔΑ

Βαριές κατηγορίες Ανδ. Βγενόπουλου κατά Β. Θάνου

Βαριές κατηγορίες κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ομίλου MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος καταθέτει μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για την πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα της δωροληψίας υπαλλήλου-δικαστικού λειτουργού (ΠΚ 235, 237 παρ. 1), εμπορίας επιρροής (237Α ΠΚ), απόπειρας εκβίασης (ΠΚ 385, 42), παράβασης καθήκοντος (ΠΚ 259) και τυχόν άλλων, όπως ανακοίνωσε.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «στις πράξεις αυτές φαίνονται ότι εμπλέκονται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Βασιλική Θάνου, μία επιχειρηματίας φίλη της και άλλα ενδεχομένως πρόσωπα».

Ειδικότερα, όπως υποστήριξε, σύμφωνα με τα γεγονότα που παρατίθενται στην σχετική μηνυτήρια αναφορά οι παράνομες πράξεις των υπόπτων σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις δικαστικές διαδικασίες εκδόσεως των στελεχών της MIG κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου στην Κύπρο και με την πειθαρχική έρευνα που διέταξε και διενήργησε η κα. Θάνου κατά της Εισαγγελέως Εφετών κας Γεωργίας Τσατάνη.

Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι «δεν επιθυμεί να δώσει άλλα στοιχεία για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, διότι η ποινική διερεύνηση που θα επακολουθήσει, για λόγους δεοντολογίας και κυρίως σεβασμού προς το τεκμήριο αθωότητος των υπόπτων, πρέπει να γίνει από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και όχι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Όμως για λόγους δημόσιου συμφέροντος και συσχετισμού με άλλες πιθανές περιπτώσεις ανέφερε ότι του ζητήθηκε να ακολουθήσει τη διαδικασία του «βιβλίου», δηλ. να τοποθετήσει χαρτονομίσματα εντός βιβλίου και να το παραδώσει και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση του ζητήθηκε «βιβλιοθήκη», δηλ. ένας μεγάλος αριθμός «βιβλίων».

Για τη Β. Θάνου

Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτής της εξεταζόμενης υπόθεσης το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών που εκδίκασε τα στελέχη της MIG και αποφάσισε την έκδοσή τους στην Κύπρο, μεταξύ άλλων, δεν τήρησε και νομικό προηγούμενο που το ίδιο δημιούργησε δύο μήνες πριν, όταν αποφάσισε την μη έκδοση Ελλήνων διαδηλωτών για ποινικά αδικήματα που είχαν διαπράξει στην Ιταλία, ενώ για την περίπτωση των Δικαστικών Συμβουλίων του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων ερευνητέων γεγονότων, αντικατεστάθη ο Πρόεδρος που θα εκδίκαζε την υπόθεση Ε. Μπουλούτα, παρότι του είχε αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας και ήταν προγραμματισμένη η παρουσία του στην υπό συζήτηση υπόθεση.

Μάλιστα, ως αντικαταστάτης του διορίστηκε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Καρέλλου εις την οποία η κ. Θάνου ανέθεσε και τον χειρισμό της δικογραφίας της κ. Γ. Τσατάνη.

Ανέφερε ότι, προς υποστήριξη γεγονότων που περιέχονται στην μηνυτήρια αναφορά του, ζήτησε επισήμως και έλαβε από τον δικηγόρο της κ. Τσατάνη, κ. Θ. Σοφό, αντίγραφα εκ της δικογραφίας της πειθαρχικής έρευνας εναντίον της απ΄όπου προκύπτει ότι εξ όλων των καταθέσεων των συναδέλφων της οι οποίες έχουν ληφθεί από την κ. Θάνου συνάγεται, πέραν πάσας αμφιβολίας, ότι η υπόθεση αυτή έπρεπε να είχε αρχειοθετηθεί από καιρού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κ. Θάνου προχώρησε σ΄αυτή την πειθαρχική έρευνα, την οποία μάλιστα και δημοσιοποίησε, κατόπιν επιστολής -καταγγελίας του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, ο οποίος περιέργως δεν την απέστειλε στον ομόλογό του κ. Παρασκευόπουλο, αλλά στον κ. Παπαγγελόπουλο, και του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου (με ταυτόσημο περιεχόμενο!), ο οποίος και πάλι δεν την απέστειλε στην ομόλογό του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά στην ίδια την κα. Θάνου.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος παραθέτοντας και σχετικές λεπτομέρειες, «οι καταγγελίες των Κυπρίων αξιωματούχων έχουν αποδειχθεί ανακριβείς και η κ. Θάνου θα έπρεπε να τους το είχε ήδη κοινοποιήσει επισήμως, αλλά και δημοσίως ώστε να αποκαταστήσει το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της».

Για τους χειρισμούς του κ. Παπαγγελόπουλου

Επίσης ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι «με τους επικοινωνιακούς, και όχι μόνον, χειρισμούς του κ. Παπαγγελόπουλου και της κ. Θάνου η Ελληνική Δικαιοσύνη εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της Κύπρου στις πρωτοφανείς και απολύτως κακόπιστες ενέργειες των αξιωματούχων της εναντίον της MIG και των στελεχών της, στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν τη διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου ως γνωστόν η MIG και άλλοι 18 Έλληνες επενδυτές έχουν προσφύγει εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας ποσό της τάξεως του 1,2 δισ. Ευρώ και επίσης ανέφερε ότι η MIG έχει ήδη καταθέσει αίτημα Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του ίδιου Διεθνούς Δικαστηρίου, ώστε να διαταχθεί η Κύπρος να απέχει από τις ενέργειες αυτές».

Δίωξη για ανύπαρκτες παραβάσεις

Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος παρέθεσε στοιχεία ισχυριζόμενος ότι τα στελέχη της MIG διώκονται από τη Κυπριακή Δικαιοσύνη για ανύπαρκτες χρηματιστηριακές παραβάσεις, ενώ για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης επί προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται και κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο να διατάξει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Προς Αλ. Τσίπρα

Ο κ. Βγενόπουλος απευθυνόμενος δημοσίως προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων, τον κάλεσε να συνεχίσει τη σωστή μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής χωρίς όμως να στηρίζει τους αξιωματούχους εκείνους που βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων, ώστε να μην παρεξηγούνται ή/και ακυρώνονται οι προθέσεις του.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ