ΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο: Επετεύχθη συμφωνία με την Ιταλία για το μεταναστευτικό

Η Ιταλία συμφώνησε να δεχθεί πίσω τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία και είχαν υποβάλει αίτηση για άσυλο στη γείτονα, διαμήνυσε σήμερα από το βήμα του κοινοβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό η συμφωνία με την Ιταλία έχει επιτευχθεί και το μόνο που μένει είναι η υπογραφή της. Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας ή τον τόπο και χρόνο της επίσημης επικύρωσής της.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σε αντάλλαγμα της αποδοχής των αιτούντων άσυλο στην Ιταλία, η Γερμανία θα υποδεχθεί αντίστοιχο αριθμό μεταναστών που έχουν διασωθεί στη θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με την Ελλάδα και την Ισπανία, με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ να επιμένει ότι η Γερμανία πρέπει να υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, ο κ. Ζεεχόφερ απείλησε ότι θα προχωρήσει στην επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες εισόδου από τις οποίες εισήλθαν στην Ε.Ε.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ