ΒΙΝΤΕΟΕΛΛΑΔΑ

ΒΙΤΝΕΟ: Αναδιάρθρωση χρέους, προσέλκυση επενδύσεων, το μήνυμα Τσίπρα στο ίδρυμα Κλίντον

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι πλέον πιο σταθερό, καθώς, όπως σημείωσε, έχει λήξει η αρνητική συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Απαντώντας στο ερώτημα του κ. Κλίντον, αν οι επενδυτές πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν με ασφάλεια και προοπτική κερδών, να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι για να συμβεί αυτό πολλά πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν, όπως είπε, στους τομείς της φορολογίας, της δικαιοσύνης, όπως και σε ό,τι αφορά  την γραφειοκρατία, που θα διευκολύνουν την προσέλκυση επενδύσεων. Υπό αυτό το πρίσμα κατέθεσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές του ελληνικού κρατικού μηχανισμού ώστε να καταστεί αυτός πιο φιλικός προς την επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι πέρα από τον τουρισμό, υπάρχουν επίσης μεγάλες προοπτικές για επενδύσεις ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλαδα μπορεί καταστεί περιφερειακός ενεργειακός κόμβος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ