ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Βιώσιμη η μονάδα τηλεθέρμανσης στον Ασπρόπυργο

Το πολυπόθητο, «πράσινο φως», που ανέμενε η Δημοτική Αρχή του Ασπροπύργου, για το σημαντικό έργο υποδομής, την Τηλεθέρμανση της περιοχής, δόθηκε ομόφωνα και μετά πολλών επαίνων, από τους πλέον ειδικούς στην κατασκευή, στη λειτουργία, στην ανάπτυξη των δικτύων, και στη χρηματοδότηση τέτοιων μονάδων. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι διεξοδικές συζητήσεις και οι επιτόπια εξέταση όλων των παραμέτρων του έργου, όχι μόνο δικαίωσε τις προσδοκίες και τη μακρά προετοιμασία του έργου, αλλά σήμανε και την άμεση εκδήλωση των επόμενων πρωτοβουλιών, από την πλευρά του Δήμου Ασπροπύργου. Αυτά αφορούν στη σύνταξη της τελικής προμελέτης, και στον εντοπισμό όλων εκείνων των παραμέτρων που θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες του έργου, οδηγώντας στην ταχύτερη υλοποίησή του.

Στήριξη από ειδικούς Γερμανούς επίστημονες

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου μάλιστα, απέσπασε τη δέσμευση να συνεχιστεί -χωρίς το παραμικρό κόστος για το Δήμο- η στήριξή του από τους ειδικούς Γερμανούς επιστήμονες, που σχεδιάζουν και λειτουργούν μονάδες Τηλεθέρμανσης σε σειρά γερμανικών πόλεων, όπως είναι η Καρλσρούη, η Στουτγάρδη κ.ά. Πρόκειται για τους κ.κ., Dr. Manuel Rink, Μηχανικό, της ¨Stadtwerke Karlsruhe¨, Bernd Abröll, Μηχανικό, της Εταιρεία Παραγωγής Ενέργειας ¨EnBW¨, της Περιφέρειας Βάδης-Βυτεμβέργης, Stefan Nufer, Μηχανικό της Εταιρείας Μελετών ¨Triplan AG¨, Norbert Heller, Οικονομολόγο, Ειδικό σε θέματα χρηματοδότησης από την Ε.Ε., και τους δύο Δημάρχους κ.κ. Manfred Behring και Michael Sailer, που συμμετείχαν στις συνομιλίες – ημερίδες, για το έργο της Τηλεθέρμανσης του Ασπρόπυργου, που διεξήχθησαν στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ, και ολοκληρώθηκαν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ