ΤΟΠΙΚΑ

Βράβευση του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το ΙΜΕ με την ολοκλήρωση του προγράμματος “Ακαδημία Πλάτωνος Διάλογοι” βράβευσε τα σχολεία, οι εργασίες των οποίων διακρίθηκαν. Κατά την εκπόνηση του προγράμματος, που ήταν υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμορφώθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο να εξοικειώσουν τους μαθητές με το αξιακό απόθεμα που σχετίζεται με την Ακαδημία της αρχαίας Αθήνας, με την επιβίωση και επίδραση του Πλατωνικού έργου, την Τέχνη του επιχειρήματος (Αγώνες Λόγου) και την Τοπική Ιστορία.  Οι άξονες ήταν: η βιωματικήμάθηση, η αλληλόδραση σχολείου και κοινωνίας, η διενέργεια έρευνας, η συνεργασία σε ομάδες και η έμφαση στην έννοια της δημόσιας αξίας στην υλική και την άυλη διάστασή της ως δημόσιου χώρου και δημόσιας σφαίρας.

 Το 1ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, που ήταν μέσα στα 10 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα που βραβεύτηκαν, συμμετείχε στο πρόγραμμα με εργασίες μαθητών για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και ειδικότερα για τη διατήρηση της ιστορικήςμνήμης του Στρατοπέδου στη σύγχρονη ζωή της πόλης και στη συνείδηση των πολιτών της. Οι μαθητές ερεύνησαν την ιστορία του Στρατοπέδου και την επιβίωση της τραυματικής ιστορικής μνήμης του στο ζωντανό ιστό της πόλης (ονοματοθεσία δρόμων, δράσεις, κρατική παρέμβαση). 

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν οι: Καστρισίου Ελισάβετ, Κραβαρίτη Γερασημίνα, Θεοφίλης Κωνσταντίνος, Χατζηηλίας Αργύριος, Τσιώκου Μαρία, Τσιώτρα Δεσποινα, Θεοδωρόπουλος Νικήτας, Μούλα Αντέλα, Λογαρά Παναγιώτα, Λύκος Δημήτριος, Στρατικόπουλος Παύλος, Λιαράκος Ηλίας, Καρβούνης Παναγιώτης, Μαλαματένιου Βασιλική, Κόντης Ιωάννης, Μπούλη Κωνσταντίνα, Καραπαναγιώτη Δεσποινα, Καρακώστα Μαρία, Παναγόπουλος Ελευθέριος, Μαντζίλα Μυρτώ, Καρλαύτη Νίκη, Μαρκαντωνάτος Γεράσιμος, Μούκα Φωτεινή, Γεωργαντής Δημήτριος, Μακρή Αναστασία, Κολλιού Ελένη, Λογκάκη Σοφία, Μουσάδης Μιχάλης, Εκίζογλου Ιωάννης.

Οι συντονιστές καθηγητές ήταν οι: Γεωργικοπούλου Αγγελική, Γερολυμάτος Νικόλαος, Παπαζάνη Αγγελική.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμβολή στην προσπάθεια των μαθητών των κ. Ιγγλέση Ιωάννη και Φωτεινάκη Κων/νου, μελετητών της τοπικής ιστορίας του Δήμου Χαϊδαρίου, τους οποίους η ομάδα ευχαριστεί θερμά.
Οι μαθητές και οι συντονιστές καθηγητές παρέλαβαν τιμητικές διακρίσεις και 2 laptops σε ειδική τελετή που έγινε στο χώρο του Ιδρύματος στις 07/11/2015. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 08/11/2015 ξεναγήθηκαν στο χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, όπου σύντομα θα εγκαινιαστεί «ψηφιακό» μουσείο για τον Πλάτωνα και το έργο του. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ