ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βροχή κατασχετηρίων μέσα στο καλοκαίρι

Βροχή κατασχετηρίων μέσα στο καλοκαίρι, με τα δάνεια και τα ληξιπρόθεσμα να ξεπερνούν τα 215 δισεκ. ευρώ. Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, πάνω από 1.200 ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης καταθέσεων φεύγουν καθημερινά από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων ενώ ακόμη 600 κατασχετήρια αποστέλλονται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.

Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας δεν εξυπηρετούνται περίπου τρία εκατομμύρια τραπεζικά δάνεια, κυρίως στεγαστικά και καταναλωτικά.

Από τα τελευταία στοιχεία προκύπτει ότι ήδη δύο από τους τρεις που είχαν καταφύγει σε ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τεθεί εκτός (περίπου 98.000 σε σύνολο 147.308 ρυθμίσεων), ενώ ειδικά για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2016, ένας στους δύο οφειλέτες σε σύνολο 75.451 απεντάχθηκε. Τον Ιούλιο, παράλληλα, δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 1,2 δισεκ. ευρώ στις εφορίες, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 90 δισεκ. ευρώ.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ