ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Γήπεδα, παιδική χαρά και πράσινο στο νέο πάρκο της Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο

Έργο πνοής προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ

Ένα μεγάλο χώρο αστικού πρασίνου και άθλησης στον ευρύτερο περιαστικό χώρο του Δήμου Ασπροπύργου, εξασφαλίζουν η Περιφέρεια Αττικής και ο δήμος με την υλοποίηση του έργου για την «ολοκλήρωση του Πάρκου Γκορυτσάς».

Το έργο προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της περιφέρειας έως το ποσό των 2.000.000 ευρώ και από πόρους του δήμου για το επιπλέον ποσό του 1.700.000 ευρώ.

Το πάρκο Γκορυτσάς (επί του επαρχιακού άξονα της Λ. Ειρήνης – πρώην Νάτο) αποτελεί μια ενιαία έκταση γης συνολικού εμβαδού 130 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις (πολιτιστικό κέντρο), αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο ποδοσφαίρου) και θέσεις στάθμευσης, ενώ στο δυτικό τμήμα του υπάρχει υψηλή και χαμηλή φύτευση.

Με τη συνολική αναβάθμιση του πάρκου, πρόκειται να κατασκευασθούν: 4γήπεδα αντισφαίρισης, 3 γήπεδα καλαθοσφαίρισης, μία παιδική χαρά, ένα γήπεδο ράγκμπι, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, με συνθετικό χλοοτάπητα, τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο υφιστάμενο γήπεδο ποδοσφαίρου, επισκευή και διάστρωση των διαδρόμων περιπάτου και ελαφράς άθλησης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη φύτευση σε όλους τους ακάλυπτους χώρους του πάρκου σε μία επιφάνεια περίπου 50 στρεμμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ