ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: Στο 40% το ποσοστό των Συντηρητικών της Μέρκελ

Οι Συντηρητικοί της Αγγελα Μέρκελ αύξησαν το ποσοστό υποστήριξης στο 40%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 2015, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern και το δίκτυο RTL.

Οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν αμετακίνητοι στο 23%, οι Πράσινοι κερδίζουν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 9% , ενώ το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία παραμένει στάσιμο στο 7%.

Το κόμμα της γερμανικής αριστεράς Die Linke χάνει 1 ποσοστιαία μονάδα και βρίσκεται στο 9% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες στο 7%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-23 Ιουνίου.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση της καγκελαρίου Μέρκελ ανακτά την υποστήριξη που είχε λίγο πριν από την απόφαση που άνοιξε τις πόρτες σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από την Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 52% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε την Αγγελα Μέρκελ εάν η εκλογή του καγκελαρίου γινόταν με απευθείας ψηφοφορία, υποχωρώντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ το 22% του πολιτικού της αντιπάλου Μάρτιν Σουλτς παραμένει αμετάβλητο.

Μόνο το 9% των ψηφοφόρων εμπιστεύονται το SPD για την επίλυση των προβλημάτων της Γερμανίας, έναντι του 40% των Συντηρητικών της Μέρκελ, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο 2013.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ