ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Γεωργιάδης: Ισραηλινό ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ισραηλινές επιχειρήσεις επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια εξυγίανσης των ναυπηγείων με την ΟΝΕΧ

Για το ενδιαφέρον Ισραηλινών επιχειρηματικών ομίλων να επενδύσουν στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης στο Ισραήλ

Όλα αυτά στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού για την επίσπευση της πώλησης των ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω της ΟΝΕΧ, πριν από δυο ημέρες.

Μεταξύ άλλων ο κος Γεωργιάδης σημείωσε:

«Μιλήσαμε για εταιρείες που πρόκειται να συμμετάσχουν παραδείγματος χάριν στον διαγωνισμό που τρέχει για την ΕΛΒΟ, για τα ναυπηγεία Ελευσίνας που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια εξυγίανσης των ναυπηγείων με την ΟΝΕΧ, για μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για τις επενδύσεις που έχουν ξεκινήσει στον τομέα του τουρισμού».

Γεωργιάδης: Ισραηλινό ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

 

Ευρύτερη η σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ

«Είχαμε ένα πάρα πολύ εποικοδομητικό ταξίδι. Είναι σημαντικό ότι το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού μετά την κρίση του Covid -19 ήταν στο Ισραήλ και ότι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Ισραήλ μετά τον Covid-19 ήταν του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτό από μόνο του κάτι δηλώνει για τις σχέσεις και τη συμμαχία των δύο χωρών αλλά και για το πως βλέπουν το μέλλον τους».

«Η σχέση μας το Ισραήλ δεν είναι μόνο όσον αφορά στη σχέση μας με την Τουρκία και την άμυνά μας. Είναι πολύ ευρύτερη. Σίγουρα η σύσφιξη αυτών των σχέσεων δημιουργεί για την Τουρκία ένα μεγαλύτερο στρατηγικό αδιέξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά ο σκοπός του ταξιδιού δεν είναι μόνο η Τουρκία».

«Είδαμε τον επενδυτή των Brown Hotels που έχει αγοράσει, τους τελευταίους έξι μήνες, 29 ξενοδοχεία στην Αθήνα και 7 ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στα 29 είναι και το «ΑΚΡΟΠΟΛ» το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από χθες το βράδυ».

Για τον ανασχηματισμό

«Οι Υπουργοί έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο κύριος Πρωθυπουργός πάντα έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές όταν εκείνος νομίζει

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ