ΤΟΠΙΚΑ

Γιάννα Κριεκούκη: Τα "θολά νερά" δε μας ταιριάζουν.

Ανακοίνωση προς τους πολίτες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας εξέδωσε η επικεφαλής του Συνδυασμού ‘’Μαζί στη Νέα Πορεία’’, Γιάννα Κριεκούκη, επισημαίνοντας την ανάγκη για σύνεση και υπευθυνότητα στη νέα εκλογική αναμέτρηση , η οποία θα αναδείξει  την αρχή που θα υπηρετήσει το Δήμο σε αυτή τη δύσκολη πενταετία.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση :

kriekouki7Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Το πρωινό της 18ης Μαΐου και κατά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας οι διορισμένοι από την πολιτεία δικαστικοί αντιπρόσωποι με κατάπληξη είδαν ότι το ψηφοδέλτιο του κ. Δρίκου, παραβιάζοντας τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, διέφερε κατά πολύ από τα ψηφοδέλτια των άλλων συνυποψήφιων, οι οποίοι είχαν ακολουθήσει τις καθορισμένες από την Υπουργική Απόφαση διαστάσεις. Γνωρίζοντας όλοι τους πολύ καλά το νόμο που αναφέρει ρητά: «Άκυρα είναι όσα ψηφοδέλτια διαφέρουν από τις καθορισμένες διαστάσεις κατά εμφανή τρόπο» (πόσο πιο φανερά, 2,5 πόντους πλατύτερα και 8 πόντους κοντύτερα!) επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες τους ανακοίνωσαν ότι η συνολική ακύρωση του κ. Δρίκου δεν μπορούσε να γίνει από αυτούς κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, αλλά από το εκλογοδικείο που θα συνεδρίαζε αργότερα. ​Πράγματι, με την 9η απόφαση στις 29/9/2014, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε τη συνολική ακύρωση του κ. Δρίκου και στη σελ. 27 της απόφασης τον κατατάσσει 5ο με μηδέν (0) ψήφους και μηδενική εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δικαιοσύνη τον τιμωρεί, αφού τον θέτει πάλι στην κρίση των πολιτών του Δήμου, γιατί σέβεται τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατική εκπροσώπηση που πρέπει να έχουν όλοι οι συνδυασμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Του επιβάλλει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και δίνει στους πολίτες του Δήμου μας τη δυνατότητα να ξανασκεφτούν τώρα και με την εμπειρία των πέντε μηνών (που είδαν όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Δρίκου να καταρρέουν) να αποφασίσουν με σύνεση και υπευθυνότητα ποιος υποψήφιος πρέπει να πάρει την εντολή να υπηρετήσει το Δήμο αυτή τη δύσκολη πενταετία. Σίγουρα, όχι αυτός που αγνοεί την επίσημη πολιτεία και τους νόμους της εκλογικής διαδικασίας βάζοντας σε ταλαιπωρία – με σημαντικό κόστος – την πολιτεία και όλους εμάς. «Δηλώνουμε παρόντες να σας εκπροσωπήσουμε με αξιοπρέπεια, με σεβασμό στις ανάγκες σας, χωρίς να σας “χρησιμοποιούμε περιστασιακά” για να σας παγιδεύσουμε» Αγαπητοί συμπολίτες, εμείς δηλώνουμε παρόντες να σας εκπροσωπήσουμε με αξιοπρέπεια, με σεβασμό στις ανάγκες σας, χωρίς να σας “χρησιμοποιούμε περιστασιακά” για να σας παγιδεύσουμε. Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μην αποτελούμε δεκανίκι κάποιου κόμματος, κάτι που άλλοι έπραξαν και συνεχίζουν να πράττουν. Ελεύθεροι και ανεξάρτητοι να αποφασίζουμε για την τύχη μας και παράλληλα αγωνιζόμενοι παλεύοντας για όλα όσα μας αναλογούν από την επίσημη πολιτεία (κονδύλια και θέσεις εργασίας για τους δημότες μας). Μακριά από κομματικούς εγκλωβισμούς και τακτικές χειραγώγησης, αφού το κοντινό παρελθόν μας δίδαξε πολλά. Τα «θολά νερά» δε μας ταιριάζουν. Είμαστε ο Συνδυασμός του καθαρού και έντιμου λόγου, των ουσιαστικών προτάσεων και λύσεων για τον τόπο μας. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και επιβάλλεται, πρώτα απ’ όλα, όλοι εμείς να προστατεύσουμε το σπίτι μας. Το οφείλουμε, κυρίως, στα παιδιά μας.

Μαζί στη Νέα Πορεία

Γιάννα Κριεκούκη

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
7 years ago

Το πρόβλημα με τις διαστάσεις των ψηφοδελτίων προέκυψε σε πάρα πολλούς Δήμους της χώρας, λόγω έκδοσης νεών υπουργικών αποφάσεων ενώ πολλοί υποψήφιοι είχαν ήδη τυπώσει τα ψηφοδέλτιά τους. Εν τούτοις οι περισσότεροι αποφάσισαν οι περισσότεροιι να μην δώσουν συνέχεια στο θέμα λόγω της προφανούς αιτίας του λάθους και ελλείψη κακής βούλησης. Στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας η κ. Κριεκούκη και ο κ. Πανωλιάσκος μη αποδεχόμενοι την (δεύτερη σε σειρά) ήττα τους από τον συνδυασμο του κ. Δρίκου αποφάσισαν να (ξανα)θέσουν τον Δήμο σε κατάσταση διάλυσης καθώς για τυπικούς λόγους πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία. Εκτός αυτού θα επιβαρυνθεί ο Δήμος με… Read more »

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ