ΤΟΠΙΚΑ

Γιάννης Σγουρός: Απογοητευτικός ο απολογισμός της Διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής

«Κάτω από τον πήχη πέρασε -και τη χρονιά που μας πέρασε- η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που και το 2017 δεν κατάφερε -σε καμία περίπτωση- να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας».

Αυτό τόνισε, ανάμεσα στα υπόλοιπα, ο Γιάννης Σγουρός κατά την ειδική απολογιστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σύμφωνα με το άρθρο 185 του Καλλικράτη, ασκώντας σκληρή κριτική στη διοίκηση της Ρένας Δούρου.

Ο κ. Σγουρός, στην τοποθέτησή του, στάθηκε στην επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση των κρίσεων που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στα Κύθηρα και στην Ανατολική Αττική (τις πιο καταστροφικές μετά από αυτές της Πάρνηθας του 2007), τη ρύπανση του Σαρωνικού από τη βύθιση του Αγία Ζώνη, τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής. Σε όλες τις περιπτώσεις η Περιφέρεια Αττικής ήταν προκλητικά απούσα», σημείωσε.

Αμέσως μετά εστίασε «στην επικίνδυνη οικονομική πολιτική που ασκείται, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υπερδέσμευση πόρων για πολλά χρόνια μπροστά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων μέσα σε 3,5 χρόνια τετραπλασιάστηκε από τα 500 εκ. € στα 2,1 δισ. ευρώ, χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα έσοδα, ενώ στον προϋπολογισμό εντάσσονται έργα χωρίς αξιολόγηση και με προκλητικά κόστη. Ενεχυριάζεται το παρόν και φορτώνονται τα βάρη στους επόμενους. Στο επερχόμενο αδιέξοδο που προδιαγράφεται στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική όπου τα πάντα εδώ και τριάμισι χρόνια είναι βαλτωμένα και δυστυχώς μαζί με τα ψέματα της Ρένας Δούρου, την υπομονή των κατοίκων, εξαντλείται και ο μοναδικός διαθέσιμος χώρος ταφής. Στην αδυναμία απορρόφησης πόρων από το ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την καινοτομία με αποτέλεσμα να λιμνάζουν από δύο κρίσιμους άξονες του ΠΕΠ Αττικής πάνω από 150 εκ. € κοινοτικοί πόροι, που παρουσιάζουν μηδενική απορροφητικότητα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σγουρός στη «στενή εξάρτηση της διοίκησης της Περιφέρειας από το κόμμα, που έχει ως αποτέλεσμα αφενός μεν να έχει χαθεί πλήρως η αξιοπιστία και η σοβαρότητα, αφού γίνονται διαρκώς θεαματικές κωλοτούμπες σε κρίσιμα θέματα (π.χ. Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης) και αφετέρου να μην υπάρχει καμία διεκδίκηση για την Περιφέρεια Αττικής, για τον θεσμό, τους εργαζομένους που πέφτουν θύματα αναξιοκρατικών διαδικασιών και προώθησης ημετέρων».

Παράλληλα, κατήγγειλε τον εκφυλισμό των θεσμικών συλλογικών οργάνων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, καθώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα επεισόδια, οι λεκτικοί προπηλακισμοί, οι συκοφαντίες, οι αυθαιρεσίες, οι μεθοδεύσεις είναι μονίμως στην ημερήσια διάταξη, πλήττοντας ακόμη και αυτή τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού.

Τέλος, απευθυνόμενος στην κυρία Δούρου, επισήμανε ότι: «Είθισται από μια Διοίκηση, όταν παραδίδει τη σκυτάλη στην επόμενη, να της κληροδοτεί έργο καλύτερο από αυτό που άφησε η προηγούμενη. Όμως, στη δική σας περίπτωση, φαίνεται ότι θα συμβεί το αντίθετο», υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττική».

Στην ιστοσελίδα www.gsgouros.gr μπορείτε να βρείτε το πλήρες κείμενο της τοποθέτησής του.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ