ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει κανείς να κατεβάζει τη μάσκα στο πηγούνι, μια εικόνα που αντικρίζουμε συχνά, εξηγεί με ανάρτησή του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορωνοϊού αναφέρει ότι είναι προτιμότερο να αφαιρείται πλήρως η μάσκα καθώς η περιοχή του λαιμού είναι και αυτή εκτεθειμένη σε μικρόβια και με αυτή την κίνησή μας κινδυνεύουμε να τα μεταφέρουμε στη μύτη και το στόμα.

Ειδικότερα, ο κ. Μόσιαλος εξηγεί: «Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας»

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ