ΕΛΛΑΔΑ

Για κωλυσιεργία στις έρευνες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο «Norman Atlantic» κάνουν λόγο τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία

norman atlantic 2Για κωλυσιεργία στις έρευνες αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο μοιραίο πλοίο«Norman Atlantic» αλλά και για έλλειψη ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τον ακριβή αριθμό των θυμάτων και των αγνοουμένων, έκαναν λόγο, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), ανέφεραν ότι με αφορμή τη συγκεκριμένη ναυτική τραγωδία θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση των κανόνων ασφάλειας ναυσιπλοΐας για την προστασία της ανθρώπινης ζωή στη θάλασσα, ενώ παρουσιάστηκαν 10 προτάσεις, βάσει εμπειρίας από προηγούμενα ναυτικά ατυχήματα, για το τι θα πρέπει να γίνει.

Πάντως, για την πυρκαγιά στο «Norman Atlantic» οι ιταλικές Αρχές, ήδη, έχουν ζητήσει τη συνεργασία των Ελλήνων εισαγγελέων. Σε αυτό το πλαίσιο, την υπόθεση έχει αναλάβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, η οποία σε συνεργασία με τον Κεντρικό Λιμενάρχη προχωρούν τη διαδικασία της προανάκρισης.

Επίσης, με εισαγγελική παραγγελία προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, δόθηκε το πράσινο φως για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των Ελλήνων αγνοουμένων, προκειμένου οι συγγενείς τους να διαπιστώσουν από ποιο σημείο και σε ποιους έγιναν οι τελευταίες κλήσεις τους.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ