ΤΟΠΙΚΑ

Γιώργος Δρίκος: "Δεν ζήτησαν επανάληψη των εκλογών, αλλά αποκλεισμό μας"

G.Drikos_610x400Σε συνέντευξη που έδωσε ο νυν δήμαρχος και υποψηφιος Γεώργιος Δρίκος στην ηλεκτρονική εφημερίδα aftodioikisinews.gr, λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να μεταφέρουμε στην έντυπη εκδοσή μας. Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης :

 

Κύριε Δήμαρχε , στις 30 Νοεμβρίου οι Πολίτες της Μάνδρας – Ειδυλλίας προσέρχονται ξανά στις κάλπες για την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής . Τι συνέβη στις εκλογές του Α’ Γύρου στο Δήμο και ακυρώθηκαν;

Την 1η Κυριακή των εκλογών του Μαΐου, που ο Συνδυασμός μας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΚΟΣ» κέρδισε με διαφορά σχεδόν 10% και 1200 ψήφους, τα ψηφοδέλτια του δικού μας συνδυασμού είχαν μήκος 46 πόντους ενώ των υπολοίπων 54 πόντους. Αυτός είναι για το δικαστήριο ένας τυπικός λόγος ακύρωσης και επανάληψης της εκλογικής διαδικασίας.

Γιατί συνέβη αυτό το λάθος και πως μοιράστηκαν από τις εφορευτικές επιτροπές με τόσους δικαστικούς αντιπροσώπους, κανείς δεν το είδε;

Το Υπουργείο Εσωτερικών με την Εγκύκλιο που εξέδωσε για τις διαδικασίες των Δημοτικών Εκλογών 2014 στις 13 Μαρτίου 2014 όρισε το μέγεθος των ψηφοδελτίων στους 46 πόντους. Κατά αυτόν τον τρόπο τυπώσαμε τα ψηφοδέλτιά μας νομίμως με μήκος 46 πόντους. Όμως στις 16 Απριλίου 2014 το Υπουργείο Εσωτερικών τροποποίησε αυτήν την απόφαση και όρισε το μήκος σε 54 πόντους. Εδώ υπήρξε μια αβλεψία από την πλευρά μας, δεν υπέπεσε στην αντίληψη μας και δεν ξανατυπώσαμε τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας για τον Α΄Γύρο. Φανταστείτε όμως ότι το ίδιο συνεβει και με τις Εφορευτικές Επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα, με τόσους δικαστικούς αντιπροσώπους. Ουδείς έθεσε θέμα ακυρότητας των ψηφοδελτίων, μοιράστηκαν παντού στους εκλογείς και εξελίχθηκε η διαδικασία ομαλά. Φυσικά εκείνη την Κυριακή έγινε και σε εμάς γνωστό το μήκος και στον Β’ Γύρο ξανατυπώσαμε ψηφοδέλτια με μήκος 56 πόντους.

Γιατί όμως το Δικαστήριο αποφάσισε επανάληψη των εκλογών εφόσον οι εφορευτικές επιτροπές δεν σταμάτησαν την διαδικασία ή δεν έθεσαν ζήτημα ακυρότητας;

Το δικαστήριο έκρινε όπως ρητά αναφέρει ότι υπήρξε παράβαση της εκλογικής διαδικασίας ως προς το μέγεθος των ψηφοδελτίων που αντί για 54 πόντους μήκος ήταν 46, και σύμφωνα με το νόμο αυτό από μόνο του συνιστά τυπικό λόγο ακύρωσης και επανάληψης όλης της διαδικασίας με όλους τους συνδυασμούς από τον Α’ Γύρο δηλαδή εκλογές 1η Κυριακή και εάν χρειαστεί επαναληπτικές. Τονίζει βεβαίως και ότι υπήρξε πλημμελής διεξαγωγή και από την πλευρά των εφορευτικών, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι υπήρξε σύγχυση με τις δύο υπουργικές αποφάσεις.

Γι αυτό λοιπόν δικαιώνει τους ΚΡΙΕΚΟΥΚΗ-ΠΑΝΩΛΙΑΣΚΟ και διατάσει την επανάληψη των εκλογών;

Αντίθετα, το Δικαστήριο δεν τους δικαίωσε, αλλά απέρριψε τις ενστάσεις τους. Γιατί η κ. Κριεκούκη και ο κ. Πανωλιάσκος δεν ζήτησαν με τις ενστάσεις τους επανάληψη των εκλογών αλλά αποκλεισμό του Δρίκου και επανάληψη μόνο του Β’ Γύρου και μόνο μεταξύ των δικών τους συνδυασμών. Επαναλαμβάνω δεν ζήτησαν επανάληψη των εκλογών, γιατί ξέρουν το αποτέλεσμα, αλλά αποκλεισμό μας. Και αυτό έχει την σημασία του γιατί δείχνει τις προθέσεις τους, να «μπουκάρουν» στο Δήμο από την πίσω πόρτα αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Δηλαδή ήθελαν να κριθούν άκυρα τα δικά σας ψηφοδέλτια του Α’ Γύρου ώστε να περάσουν στο Β’ Γύρο η κ.Κριεκούκη και ο κ.Πανωλιάσκος και να αναμετρηθούν μεταξύ τους;

Ακριβώς ζήτησαν να ακυρωθεί και να μη μετρήσει η ψήφος του 38% των συμπολιτών μας στον Α’ γύρο και του 52% των ψηφοφόρων του Β’ γύρου, χωρίς ίχνος πολιτικής ντροπής επιχείρησαν να ζητήσουν την ακύρωση εκείνου που κέρδισε τις εκλογές για να υφαρπάξουν οι ίδιοι την καρέκλα. Το δικαστήριο απέρριψε φυσικά την πρόταση να ακυρωθεί ο συνδυασμός μας, διότι αυτό θα συνιστούσε πραξικόπημα. Και διέταξε την επανάληψη των εκλογών με όλους τους συνδυασμούς.

Πάντως οι ενστάσεις τους για την διαδικασία κρίθηκαν νόμιμες;

Η κυρία Κριεκούκη και ο κος Πανωλιάσκος δεν έχουν καταλάβει ότι το νόμιμο δεν είναι κατ’ ανάγκην και ηθικό. Ένα τυπικό λάθος, που σε τίποτα δεν επηρέασε την ψηφοφορία, είναι ασήμαντο μπροστά στην ηθικά κατάπτυστη προσπάθεια να αρπάξουν το Δήμο στα χαρτιά. Ρωτάμε ευθέως την κα Κριεκούκη και τον κ. Πανωλιάσκο αν πιστεύουν ότι υπάρχει έστω και ένας ψηφοφόρος που μας ψήφισε επειδή το ψηφοδέλτιό μας ήταν ελάχιστα μικρότερο. Αυτή την άποψή έχουν για τους συμπολίτες μας; Κάποιος που προσπαθεί να κερδίσει το Δήμο με αυτό τον τρόπο, δείχνει το χαρακτήρα του. Και ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ούτε καλός, ούτε δημοκρατικός δήμαρχος.

Πως σχολιάζετε , τους ψιθύρους ,τις φήμες , ας τις χαρακτηρίσω έτσι , που διαδίδονται ότι τυπώσατε τα ψηφοδέλτια κατά 8 πόντους πιο κοντά, προκειμένου να ‘’ελέγξετε’’ κάποια ομάδα ψηφοφόρων , όπως για παράδειγμα ,τους Ρομά ψηφοφόρους του Δήμου;

Πρέπει να ντρέπονται γι αυτή τη συκοφαντία. Τους θυμίζω ότι ακόμα και εάν πιστεύουν ότι όλοι οι ΡΟΜΑ ψήφισαν Δρίκο είναι μόλις 250 άτομα ενώ στην Α’ Κυριακή η διαφορά μας από τον δεύτερο συνδυασμό ήταν 1300 ψήφοι. Και την Β’ Κυριακή που τα ψηφοδέλτια είχαν όλα το ίδιο μήκος γιατί έχασαν και πάλι. Δηλαδή όλοι οι Ρομά ψηφοφόροι κατά τη γνώμη των Κριεκούκη-Πανωλιάσκου εξαγοράζονται, κατά τη γνώμη τους εξαγοράστηκαν όλοι από το Δρίκο και φυσικά την Β’ Κυριακή κατά τη γνώμη τους κερδίσαμε από τύχη. Οι εκλογές ας μάθουν ότι δεν είναι λοταρία αλλά ψηφίζουν άνθρωποι και κερδίζει όποιον ψηφίσουν οι περισσότεροι. Ο συνδυασμός μας «Νέα Εποχή – Γιώργος Δρίκος» βγήκε πρώτος με 10% διαφορά στον Α’ γύρο και κέρδισε με 4% διαφορά στο Β’ γύρο.

 

Πόσο έχει επηρεάσει την λειτουργία του Δήμου τους τελευταίους μήνες οι ενστάσεις των αντιπάλων σας και η δικαστική εκκρεμότητα;

Προσπάθησαν οι αντίπαλοι μας να την επηρεάσει αλλά εμείς κάναμε τη δουλειά μας, άλλωστε τον Δήμο δεν μπορείς να τον αφήσεις ούτε μία ώρα, τα προβλήματα είναι καθημερινά και τρέχουν. Πέραν αυτού το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου έγινε δεκτό από όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, οι οποίοι από την επόμενη μέρα, ότι και αν είχε ψηφίσει ο καθένας, έκλεισαν το κεφάλαιο των εκλογών και προχώρησαν μπροστά. Όλοι, εκτός από μια πολύ μικρή ομάδα τοπικών παραγόντων, οι οποίοι πικραμένοι από την ήττα τους, τυφλωμένοι από το πάθος τους για την «καρέκλα» και με βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη επιχείρησαν να κερδίσουν στα χαρτιά, αυτό που οι πολίτες δεν τους επέτρεψαν με την ψήφο τους, τον Δήμο.

Αληθεύει ότι ο κ. Πανωλιάσκος ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών να μην επιτρέψει την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και σας έστειλε εξώδικο υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνετε, Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο είναι παράνομες ;

Πράγματι ζήτησε να σταματήσει ο Δήμος μέχρι να γίνουν εκλογές. Με εξώδικα που απέστειλε απείλησε τους υπαλλήλους του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο ότι κάνουμε παράβαση καθήκοντος λαμβάνοντας αποφάσεις και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο που ορκίστηκε τον Σεπτέμβριο δεν έχει καμιά δικαιοδοσία. Φυσικά ουδείς τον λογάριασε. Φανταστείτε πως θα άνοιγε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, πως θα λειτουργούσαν τα σχολεία, το δημοτικό ωδείο, τα ΚΑΠΗ, πως θα μαζεύονταν τα σκουπίδια, που θα λειτουργούσε ο Δήμος μας εάν δεν λαμβάναμε καμία απόφαση Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο. Φυσικά και το Υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε τα εξώδικα του περί νομιμότητας των αποφάσεων.

Γιατί οι συμπολίτες σας πρέπει να επιλέξουν τον Γιώργο Δρίκο, ξανά λίγους μήνες μετά, για Δήμαρχο και όχι κάποιον από τους πολιτικούς σας αντιπάλους ;

Οι αντίπαλοι μας μπλέξανε με τη μεζούρα και έχασαν το μέτρο. Ξέχασαν ότι εδώ στην περιοχή μας υπάρχει η λέξη μπέσα, η οποία για τους περισσότερους από εμάς σημαίνει πολλά. Τον Μάιο η πλειοψηφία μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για αυτά που κάναμε την προηγούμενη τετραετία και για τα σχέδια μας για τη νέα περίοδο 2014-2019. Σήμερα λίγους μήνες μετά έχουν ακόμα έναν λόγο να μας ψηφίσουν. Να στείλουν στο περιθώριο εκείνους που αμφισβήτησαν την επιλογή τους, σε εκείνους που ήθελαν να πάρουν την καρέκλα του δημάρχου στα χαρτιά, σε εκείνους που πήγαν να κερδίσουν δικολαβίστικα ότι έχασαν στην κάλπη. Οι κάτοικοι της Μάνδρας, των Βιλίων, των Ερυθρών και της Οινόης, έχουν και μπέσα και φιλότιμο. Και θα δώσουν ξανά την απάντησή τους σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη τους, σε όσους δεν σεβάστηκαν την ψήφο τους, σε όσους επιχειρούν με μεθοδεύσεις να νοθεύσουν τη λαϊκή βούληση.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ