ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Γόνιμη η συνάντηση του Δημάρχου Ασπροπύργου με την Αν. Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης

Προτάσεις του Ν. Μελετίου για τους Πόντιους Δημότες, οι οποίοι στερούνται τίτλων σπουδών και τους ανέργους κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, αναμένεται να προωθήσει η κα. Ρ. Αντωνοπούλου

Μόνο καλά λόγια για την πιλοτική εκτέλεση του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» στο Δήμο Ασπροπύργου, είχε μετά από συνεργασία μιας ώρας περίπου με τη Δημοτική Αρχή του Ασπρόπυργου, η αρμόδια αν. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, μετά από τη συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο της πόλης.
Και από την πλευρά του όμως, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, αναγνώρισε στην Υπουργό τόσο τις καινοτομίες που η ίδια εισήγαγε στο πρόγραμμα, όσο και το πραγματικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την εξέλιξη της υλοποίησης του.
Η κ. Αντωνοπούλου, προσήλθε στο Δήμο συνοδευόμενη από τρεις (3) εξειδικευμένους συνεργάτες της – στελέχη του Υπουργείου, ενώ το Δήμαρχο Ασπροπύργου, πλαισίωναν ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ισίδωρος Τσίγκος, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Παντελής Σαββίδης, Αβραάμ Κωνσταντινίδης και Αντώνιος Καραμπούλας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Μελέτιος Μπουραντάς, και η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Μαυρίδου.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ενημέρωσε λεπτομερώς την Υπουργό και τους συνεργάτες της, για την πορεία των έργων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι βοήθησε και βοηθά σημαντικά και με μετρήσιμα αποτελέσματα, τόσο για την πρόσκαιρη αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας, όσο και το έργο του Δήμου στην παρούσα δύσκολη συγκυρία.

O κ. Μελετίου, υπέβαλε στην αναπληρώτρια Υπουργό, σειρά παρατηρήσεων που αφορούν στην ευελιξία της μελλοντικής εφαρμογής του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» και στη δυνατότητα περισσότερων ανέργων να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Ο κ. Μελετίου εξήγησε ότι για την υλοποίηση των έργων, ο Δήμος εισφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, που εγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 €), ώστε η ολοκλήρωση του προγράμματος, να σημάνει και την αλλαγή εικόνας προς όφελος της πόλης, σε πάρα πολλά μέτωπα. Παράλληλα, ως Πρόεδρος της Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας της Κ.Ε.Δ.Ε. και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, ο κ. Μελετίου, υπέβαλε στην αναπληρώτρια Υπουργό, σειρά παρατηρήσεων που αφορούν στην ευελιξία της μελλοντικής εφαρμογής του προγράμματος και στη δυνατότητα περισσότερων ανέργων να έχουν πρόσβαση σε αυτό.
Από την πλευρά της η κ. Υπουργός, αξιολογώντας θετικότατα την πρόταση του κ. Μελετίου που αφορούσε στους Πόντιους Δημότες, οι οποίοι στερούνται τίτλων σπουδών εξαιτίας απώλειας των αρχείων σε ταραγμένες περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ανέλαβε την πρωτοβουλία της από κοινού συζήτησης και αντιμετώπισης του εν λόγω θέματος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Ακόμη η κ. Αντωνοπούλου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ασπροπύργου και για μια σειρά άλλων παρατηρήσεων, που αφορούν στην επιτυχή λειτουργία της «Κοινωφελούς Εργασίας» και ειδικά στις προτάσεις του που αφορούσαν στους ανέργους κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης ( 55-67 ετών). Γι αυτούς μάλιστα, η κ. Αντωνοπούλου, γνωστοποίησε την έγκριση και ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών, ενός ειδικού προγράμματος, στο οποίο θα συμμετέχει και ο Δήμος Ασπροπύργου.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, προσέφερε στην κ. Υπουργό και τους συνεργάτες της, τον τόμο του Ασπρόπυργου, το ελληνορωσικό παραμύθι «Μόσχος & Αθηνά», που εξέδωσε πρόσφατα, και από ένα καλαίσθητο στυλό, με το λογότυπο του Δήμου με την επισήμανση, «επειδή θα γράφετε με αυτόν να θυμάστε τον τόπο μας»..
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, η ιδιαίτερη μνεία που έγινε από τον Δήμαρχο Ασπροπύργου για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της περιοχής, αλλά και της χώρας, συνοδευόμενη από την έκκληση να πάψει η φτωχοποίηση και τα αντιαναπτυξιακά εισπρακτικά μέτρα, και να επιδιωχθεί άμεσα εκείνη η αλλαγή πορείας που θα δώσει ανάσα στον Τόπο.
Η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, και η κ. Αντωνοπούλου με τους συνεργάτες της, μετέβησαν στη συνέχεια στους τόπους των εκτελούμενων έργων, όπου ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, κ. Αναστάσιο Παπαδόπουλο και συνομίλησαν με τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας».
Εν κατακλείδι και οι δύο πλευρές, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη γόνιμη συνεργασία και τα αποτελέσματα της.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ