ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Γ. Τσουκαλάς: Η Δυτική Αττική μπορεί να μετατρέψει τη θλίψη σε δύναμη

«Η Ελευσίνα βρίσκεται πάλι μπροστά στην ιστορία της, έχοντας ένα μεγάλο χρέος και μία τεράστια ευθύνη να γίνει ο μοχλός, η κινητήρια δύναμη που θα τραβήξει τη Δυτική Αττική στο μέλλον» δήλωσε από το βήμα του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής» ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε. «Μπορεί να είμαστε ένας μικρός δήμος, αλλά είχαμε ένα μεγάλο όραμα, το παλέψαμε και το αποδείξαμε, με το στοίχημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας» τόνισε ο δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, το όραμα της δημοτικής αρχής της Ελευσίνας μεταφράζεται στα εξής: Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με παράλληλη αλλαγή της θέσης του λιμανιού, με συναίνεση όλων των φορέων, ανακαίνιση και ενεργοποίηση παλιών βιομηχανικών χώρων, ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων και αποχετευτικού δικτύου, συνεργασίες με τις μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες της περιοχής για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους με περιβαλλοντικά ορθά τρόπο, προστασία του περιβάλλοντος και ανακύκλωση με έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Ζούμε το οξύμωρο: Μία μεγάλη καταστροφή να αποτελεί ταυτόχρονα και μία μεγάλη ευκαιρία. Η Δυτική Αττική μπορεί να μετατρέψει τη θλίψη σε δύναμη» υπογράμμισε ο κ. Τσουκαλάς. Τόνισε δε ότι ο δήμος Ελευσίνας, με όλες τις δυνάμεις του, θα κάνει αυτό που μοιάζει σε πολλούς ακατόρθωτο. «Για εμάς, όμως, είναι δεδομένο, γιατί ποτέ δεν αποδεχτήκαμε τη μίζερη και υποβαθμισμένη περιγραφή για την πόλη μας». Παράλληλα, ο δήμαρχος Ελευσίνας αναφέρθηκε στη δυναμική που αρχίζει να αναπτύσσεται από τους ανθρώπους, ιδιαίτερα από τους νέους.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ