ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Γ. Τσουκαλάς: “Πολύ θετική η συνεργασία με τον ΟΛΕ”

“Σε 3 μήνες θα καταλήξουμε ποια κομμάτια του παράκτιου μετώπου μπορούν να περιέλθουν στον Δήμο”

Τα προβλήματα που έχει ο Δήμος Ελευσίνας με τον ΟΛΕ είναι πολλά. Αυτά έχουν σχέση κυρίως με την παραχώρηση παράκτιων τμημάτων της Ελευσίνας στον Δήμο. Για να ξεκαθαρίσουν αυτά τα θέματα όπως και για το ποιες είναι οι σχέσεις με τη νέα διοίκηση του ΟΛΕ, συζητήσαμε με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Μαγούλας κο Γιώργο Τσουκαλά.

Το πρώτο ερώτημα αφορύσε στη σημασία της ύπαρξης του Λιμανιού για την πόλη της Ελευσίνας. Απαντώντας ο κος Τσουκαλάς μας είπε πως σημαίνει δουλειές, κέρδη και χτύπημα της ανεργίας ενω ταυτόχρονα σημαίνει όχληση για τους κατοίκους αλλα και πρόσθετη ρύπανση για τη θάλασσα.

Σε ερώτηση για το κατα πόσο αυτά μπορoύν να συνυπάρχουν μας ανέφερε πως σε όλο τον κόσμο – όπου υπάρχουν λιμάνια- προσπαθούν αυτά τα αντιτιθέμενα στοιχεία να τα συνταιριάσουν και να τα συνδυάσουν.

Για το λιμάνι της Ελευσίνας μας είπε: ” Η καλυτέρευση των νερών της Ελευσίνας και της καταλληλότητας για κολύμβηση, σημαίνει πως η θαλάσσια ρύπανση δεν συνδέεται με τις δραστηριότητες του Λιμανιού εφόσον αυτές συντελούνται κάτω απο την νομιμότητα και την ασφάλεια. Επομένως, το λιμάνι πρέπει να μείνει στην Ελευσίνα, πρέπει να υπάρξουν δουλειές, όπως επίσης πρέπει να τονίσουμε πως στο λιμάνι πρέπει να παίρνονται όλα τα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους”.

Οι χώροι εκτός των λιμενικών εγκαταστάσεων αφορούν τη ζωή της πόλης, επομένως κυρίαρχο ρόλο πρέπει να έχει ο Δήμος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά στην κατάσταση του λιμανιού τα τελευταία χρόνια, μας απάντησε πως η κατάσταση όλο και βελτιώνεται, οι χώροι εκτός των λιμενικών εγκαταστάσεων αφορούν τη ζωή της πόλης, επομένως κυρίαρχο ρόλο πρέπει να έχει ο Δήμος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό δεν έχει γίνει τώρα γιατι υπήρχαν παλαιότερες κυβερνητικές θεωρήσεις που διαχώριζαν την πόλη απο την θάλασσα που ύψωναν ένα τείχος ανάμεσα στην παραλία και την υπόλοιπη πόλη. Με δεδομένη λοιπόν την καλυτέρευση της παραλίας, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχει συνολικότερη κυβερνητική διάθεση να συζητηθεί η παραχώρηση μη λιμενικών παραλιακών χώρων.

Σε ερώτηση για το αν με αυτό αναφέρεται για την τωρινή διοίκηση μας απάντησε πως μιλά για το ΤΑΙΠΕΔ και τον κύριο Πιτσιόρλα αλλα και την αποδοχή των αιτημάτων του Δήμου απο την τωρινή διοίκηση του ΟΛΕ. “Σε όλα αυτά δεν θα εμείς δεν θα αιφνιδιάσουμε, δια διατυπώσουμε ποια μέρη του παραλιακού μετώπου θα πρέπει να περιέλθουν στον Δήμο και θα αποδείξουμε εμπράκτως πως δεν διεκδικούμε γενικά και αόριστα αλλα με σχέδιο και μεράκι. Με τα χρήματα που θα διαθέσουμε μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο το παράκτιο μέτωπο”

Σε κάθε περίπτωση θέληση του δήμου είναι οι άριστες σχέσεις με την εκάστοτε διοίκηση του ΟΛΕ.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν μπορεί να συνδεθούν οι παραπάνω κινήσεις με τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 μας ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση θέληση του δήμου είναι οι άριστες σχέσεις με την εκάστοτε διοίκηση του ΟΛΕ.

“Σήμερα έχουμε καλύτερες σχέσεις συνεργασίας και ειλικρίνειας. Είναι πολύ σημαντικό να εμπεδώνεται κλίμα εμπιστοσύνης. Σαφώς θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας να περιέλθουν κομμάτια του παράκτιου μετώπου στον Δήμο. Αυτό γιατί και οικονομικά ο Δήμος είναι πολύ καλά αλλα και γιατι μπορεί να υπάρξουν προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα στον Δήμο και τον ΟΛΕ και να υλοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε πως το διάγραμμα που θα φτιάξουμε με τον ΟΛΕ στους 3 μήνες που μεσολαβούν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποια κομμάτια της παραλίας μπορούν να παραχωρηθούν στο Δήμο”

Κλείνοντας ο κος Τσουκαλάς τόνισε πως αυτή τη στιγμή η συνεργασία με τη νέα Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας είναι πολύ θετική.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ