ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Ελευσίνας: Δίκτυο συνεργασίας με τοπικούς φορείς

Ο Δήμος της Ελευσίνας, και συγκεκριμένα το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου (Πολιτισμού- Αθλητισμού- Κοινωνικής Πολιτικής- Προσχολικής Αγωγής), ως εταίρος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΘΡΙΑΣΙΑ», στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας», συμμετέχει στην υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ». Το Τοπικό Σχέδιο Δράσης αφορά την προετοιμασία μιας επιλεγμένης ομάδας 78 ωφελουμένων ανέργων γυναικών από τους Δήμους Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου, πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις (συμβουλευτική, κατάρτιση, δικτύωση, υπηρεσίες σύζευξης με αγορά εργασίας κ.ά.), για την προώθησή τους στην αγορά εργασίας. Η πρόσφατη δράση του προγράμματος «Δικτύωση για δημιουργία τοπικών συμμαχιών», στην οποία συμμετέχει το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου μας, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας με τους φορείς της περιοχής του Θριασίου και συγκεκριμένα σκοπεύει στην: ενημέρωση τοπικών φορέων, επιμελητηρίων, κοινωνικών εταίρων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και κύρια επιχειρήσεων του Θριασίου πεδίου, για τις δράσεις του προγράμματος, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους και ενεργοποίησή τους. διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας, με αποτέλεσμα τη σύναψη τοπικών συμφώνων συνεργασίας για την προώθηση των ωφελουμένων σε θέσεις εργασίας. Προκειμένου, να επιτευχθεί η δικτύωση προβλέπεται η πραγματοποίηση ενός κύκλου ενημερωτικών θεματικών συναντήσεων από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη, και συγκεκριμένα από τον συντονιστή εταίρο ΑΜΚΕ «Αθηνά» και το Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, με τοπικούς φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις των τριών πόλεων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μεγάρων που δραστηριοποιούνται στην αστική ανάπλαση, την ανάδειξη της περιοχής και την  πράσινη οικονομία, την μεταποίηση και το εμπόριο, την  αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την καινοτομία.

1η ενημερωτική συνάντηση με τίτλο «Συζητάμε και Συνεργαζόμαστε για το Θριάσιο», απόψε στο Π.Α.Κ.Π.Π.Α

Κατόπιν τούτου, διοργανώνεται σήμερα η 1η ενημερωτική θεματική συνάντηση Δικτύωσης, με τίτλο « Συζητάμε και Συνεργαζόμαστε για το Θριάσιο », που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30/6/2014 στις 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (ισόγειο) του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α, Παγκάλου και Κίμωνος 11, Ελευσίνα (τηλ. 210-5565618, κα Μητροπούλου). Η παρουσία όλων θα ενισχύσει την προσπάθειά μας προώθησης της απασχόλησης στο Θριάσιο πεδίο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ