ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Δήμος Ελευσίνας: να ορισθεί ως ζώνη ασφαλείας μεταξύ των ΕΛΠΕ και του οικιστικού ιστού η έκταση της ΕΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας που συνήλθε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 μετά από πρόσκληση της Προέδρου του ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ παρόντος του Δημάρχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, συζήτησε το θέμα της ημερήσιας διάταξης «Συζήτηση – Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τα ακίνητα της εταιρείας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΠΥΡΚΑΛ) Ελευσίνας», και μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

• Ο Δήμος στηρίζει τους 22 εργαζόμενους της εταιρείας Ε.Α.Σ και αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει λύση για το εργασιακό τους μέλλον.
• Θεωρεί ότι τα ΕΛ.ΠΕ έχουν την κοινωνική ευθύνη – υποχρέωση για την πρόσληψή τους.
• Θεωρεί ότι εντός του χώρου των Ε.Α.Σ υπάρχουν κτίσματα και εκτάσεις που θα μπορούσαν να δοθούν στο Δήμο αυξάνοντας το πολιτισμικό απόθεμα της πόλης για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις
• Θεωρεί απαραίτητη την επίσκεψη στο χώρο των εγκαταστάσεων της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων για τον χαρακτηρισμό των κτιρίων
• Θεωρεί η έκταση της εταιρείας Ε.Α.Σ. πρώην (ΠΥΡΚΑΛ) να ορισθεί ως ζώνη ασφαλείας μεταξύ των ΕΛ.ΠΕ και του οικιστικού ιστού της πόλης.
• Θεωρεί απαραίτητη τη σύσκεψη μεταξύ Δήμου Ελευσίνας, Υπουργείου Πολιτισμού, Σωματείου Εργαζομένων των Ε.Α.Σ πρώην (ΠΥΡΚΑΛ) και ΕΛ.ΠΕ για την αξιοποίηση των κτιρίων – εγκαταστάσεων με αφορμή την ανακήρυξη της πόλης της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.
• Θεωρεί απαραίτητη την επίσημη ενημέρωση από τα ΕΛ.ΠΕ για τα σχέδια τους όσον αφορά την ανάπλαση του χώρου και γενικότερα την αξιοποίησή του.
• Ο Δήμος Ελευσίνας παρακολουθεί, στηρίζει και συμμετέχει ώστε να δοθούν λύσεις σε όλα τα παραπάνω

• Ορίζει επιτροπή αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γεώργιο Τσουκαλά, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Βασίλειο Αγριμάκη, Γεώργιο Ηλιόπουλο, Γρηγόριο Κοροπούλη, Αθανάσιο Μίληση, εκπρόσωπο της Αντιπεριφέρειας, εκπρόσωπο του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Εταιρείας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Ελευσίνας καθώς και εκπρόσωπο του Ε.Κ.Ε.Δ.Α., της οποίας ο ρόλος θα είναι η διαμεσολάβηση για την επίλυση της απορρόφησης των 22 εργαζομένων από τα ΕΛ.ΠΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ