ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Ελευσίνας: Πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής τηγανελαίων

tiganelaioΞεκίνησε στον Δήμο Ελευσίνας πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων τηγανελαίων. Έχουν τοποθετηθεί κάδοι συλλογής τηγανελαίων αρχικά στα εξής τρία σημεία του Δήμου :

• Δημαρχείο Ελευσίνας (Χατζηδάκη & Δήμητρος, Ελευσίνα)

• Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας (Κίμωνος και Παγκάλου, Ελευσίνα)

• Δημοτικό κατάστημα Μαγούλας ( Ηρώων Πολυτεχνείου 2, Μαγούλα)

Αν η συμμετοχή και η ανταπόκριση των κατοίκων στο πρόγραμμα είναι ικανοποιητική, τα σημεία συλλογής θα αυξηθούν. Οι κάτοικοι θα συλλέγουν τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια σε πλαστικές φιάλες μισού λίτρου (φιάλη εμφιαλωμένου νερού), τις οποίες γεμάτες και καλά κλεισμένες θα τοποθετούν μέσα στους πλαστικούς κάδους συλλογής , που θα βρίσκονται στα ανωτέρω τρία σημεία. Τα τηγανέλαια που συλλέγονται θα διατίθενται σε μονάδα παραγωγής βιοντήζελ. Η εταιρεία συλλογής για 1.000Lt τηγανελαίου θα προσφέρει στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου τρόφιμα αξίας 300€. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, απαγορεύεται η διάθεση λιπών και ελαίων στο δίκτυο, διότι υπάρχει κίνδυνος να εμφράξουν τους αγωγούς. Για περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους επιβάλλεται η συμμετοχή των κατοίκων του Δήμου μας στο πρόγραμμα. Θεωρούμε δεδομένη τη θετική ανταπόκριση των κατοίκων στο πρόγραμμα, όπως άλλωστε έχει συμβεί μέχρι τώρα με τα υπόλοιπα προγράμματα ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο Δήμος Ελευσίνας.

Πληροφορίες : Τμήμα Περιβάλλοντος , τηλ.: 2105537223 και 248.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ