ΤΟΠΙΚΑΦΥΛΗ

Δήμος Φυλής και Σύλλογος Τσουκλιδίου ένωσαν τις δυνάμεις τους

Για τη διάσωση και επαναλειτουργία του κτιρίου δίπλα στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

Με μια μουσική γιοτή συνδύασε η Συνοικία του Τσουκλιδίου στα Άνω Λιόσια  την επαναλειτουργία του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ. Το κτίριο είχε εγκαταλειφθεί,  λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης από την ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ και κινδύνευε να λεηλατηθεί.

Με ενέργειες των Αντιδημάρχων Μαρίνου Σαρλά και Θανάση Σχίζα ο χώρος ηλεκτροδοτήθηκε από τη ΔΕΗ και με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Μιχάλη Οικονομάκη καθαρίστηκε και καλλωπίστηκε. Στόχος του Δήμου είναι να φωτίζεται και να συντηρείται το κτίριο αλλά και ο περιβάλλων χώρος, καθώς αποτελούν δημόσια περιουσία.

Οι σωστικές ενέργειες δεν θα σταματήσουν εδώ. Ο Δήμος θα προχωρήσει σύντομα στη στεγανοποίηση του κτιρίου και στην επισκευή του δαπέδου που έχει υποστεί καταστροφές από την υγρασία.

Επίσης, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης των σχολικών κτιρίων που αποτελούν προτεραιότητα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δημοτικό συνεργείο θα το βάψει εξωτερικά.

Ο Σύλλογος Τσουκλιδίου, είναι συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια και παράλληλα συμμε-

τέχει ενεργά με δικές του πρωτοβουλίες στην διάσωση και αποκατάσταση του κτιρίου. Μάλιστα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γιορτής, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νίκο Νικολόπουλο συγκρότησαν συνεργείο το οποίο βοήθησε στον καθαρισμό του κτιρίου και του εξωτερικού χώρου.

«Το κτίριο αυτό έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τη συνοικία του Τσουκλιδίου, καθώς συνδέεται με την τέλεση της Ολυμπιάδας του 2004, την οποία οι κάτοικοι της συνοικίας έζησαν από κοντά λόγω των αγώνων στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ.

Στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε κάποιες κολώνες φωτισμού, ώστε, ταυτόχρονα με το κτίριο, να φωτίζεται και η είσοδος της πόλης από την πλευρά της Περιμετρικής του Αιγάλεω» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ